Proč jen slibujete a lžete? obořil se na ministra Hermana čtenář. Ten odpověděl...

02.01.2017 10:50

Také v první den nového roku odpovídal na dotazy, které se nashromáždily na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz, ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Proč jen slibujete a lžete? obořil se na ministra Hermana čtenář. Ten odpověděl...
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Pane Hermane, před mnoha týdny po odjezdu pana Bradyho jste slíbil, že budete mít k dispozici výpisy hovorů, kde se mělo doložit, kdo kdy panu Bradymu z Prahy do Kanady ohledně udělení medaile volal a kdy ON volal zpět na Hrad. Jak jste říkal nedávno v TV, byl jste v Kanadě, ale s ničím jste nepřijel, protože jste nic sdělovacím prostředkům nepředložil. Tak proč jen slibujete a lžete?!“ ptal se čtenář. „Výpisy samozřejmě k dispozici moji příbuzní mají, ale nikoho to už nezajímá. Vy jste si nevšiml, že drtivá většina lidí dává i bez nich za pravdu mně? Ona pravda nakonec vždycky zvítězí, víte?“ odpověděl Herman.

„Letos nás čekají volby. Myslíte ale, že je to jediný zásadní zlom, který nás čeká? A jste spíše optimista, nebo pesimista, když koukáte do budoucna?“ zajímalo pana Čvančaru. Herman odpověděl, že nás letos čeká řada důležitých událostí doma i v zahraničí. „Nástup D. Trumpa, volby v Nizozemí, ve Francii, v Německu, u nás. Řada výzev určitě nebude lehkých, ale je třeba, abychom věděli, kdo jsme a kam směřujeme, abychom byli vnitřně stabilizovaní. Pak tyto výzvy určitě zvládneme. V tom jsem optimista,“ uvedl ministr.

Další čtenář poukázal na to, že pan Brady dostal medaile od lidí, kteří Hermanovi věří. „Člověk, který vám nevěří, by mu tu medaili nedal. Člověk, který by mu ji dal a potom se dověděl, že jste lhal, by svého rozhodnutí asi litoval. Právě pro lidi, kteří vám věří, byste měl potvrdit, že jejich rozhodnutí udělit medaile bylo správné! Lidé, kteří vám nevěří, by vám potom začali věřit! A to jistě stojí za to, abyste ty výpisy od příbuzných v Kanadě sehnal. Pokud je mají, jak říkáte, tak nevidím ani já a jistě ani vy důvod je od nich nevyžádat,“ uvedl čtenář. „Samozřejmě, kdokoli si je může vyžádat. Já jsem ten výpis viděl. Ale nechtěl to už nikdo, média to už nezajímá, protože to celé byla jen snaha některých lidí ukázat, že tady všichni skáčou, jak Peking píská. A já to narušil. Cožpak to nevidíte?“ reagoval Herman.

V reakci na dotaz dalšího čtenáře pak uvedl, že kdo kšeftuje s vírou a nadějí, vůbec nepochopil, co víra a naděje znamená. „Jsou lidé, kteří se o to pokoušejí, ale dříve nebo později se to pozná. Nelze totiž dlouhodobě hrát, že máte víru, když ji ve skutečnosti nemáte. Mám s tím své zkušenosti ze studií teologie v 80. letech, kde pár takových bylo, ale bez výjimky jsme je poznali,“ prohlásil Herman.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…