Proč k nim lezl? Zeman navštívil Okamuru a už se ozývají Dienstbier, Pospíšil a další

09.12.2017 18:03

Politici kritizují účast prezidenta Miloše Zemana na konferenci hnutí Svoboda a přímá demokracie. Ta dnes rozhodovala, koho podpoří v prezidentské volbě. Zeman si o podporu SPD neřekl, hnutí a jejího předsedu Tomia Okamuru především chválil, připomněla ČTK.

Proč k nim lezl? Zeman navštívil Okamuru a už se ozývají Dienstbier, Pospíšil a další
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Zeman dal k dobru i pár žertů (celostátní konference SPD)

„Zeman na konferenci Okamurových extremistů. Po uši v té nejhorší morální špíně,“ napsal bývalý ministr pro lidská práva a Zemanův protikandidát z minulých prezidentských voleb Jiří Dienstbier (ČSSD) na twitteru.

Na stejném médiu poznamenal místopředseda komunistů Jiří Dolejš, že Zeman SPD káral za jejich postoj vůči českých zahraničním vojenským misím, a je proti vystoupení z Evropské unie. „Tak proč k nim lezl?“ poznamenal Dolejš.

Jiří Pospíšil, europoslanec a nový předseda TOP 09, kterou Zeman často kritizuje, poznamenal, že Zeman býval státníkem, který přivedl Českou republiku do NATO a podporoval EU. „Dnes z něj zůstal politik plný zloby, hrající na nejnižší lidské pudy – strach, závist, nenávist. Vystupuje s Konvičkou, hledá podporu u voličů extremistických stran,“ uvedl na twitteru. V tiskové zprávě poznamenal, že účastí na sněmu SPD Zeman ukázal, že není proevropskou hlavou státu, jak o sobě tvrdí.

Zemanův protikandidát Mirek Topolánek ve videoposelství poskytnutém ČTK uvedl, že on by na rozdíl od Zemana na sjezd SPD nešel. „Respektuju výsledek ve volbách, ale nemůže se mi líbit, jak se ta strana chová k novinářům, homosexuálům, Židům, Romům, schvaluje výhrůžky dětem,“ uvedl. Dodal, že nestojí o hlas Okamury, ale o hlas jeho voličů, kterým SPD „nabídla velmi černobílé řešení, protože ti lidé mají pocit, že je nikdo nezastupuje, že na ně politici a stát kašlou“.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…