Proč lidé tak nesnášejí Hillary Clintonovou? Zde je možné vysvětlení

09.09.2016 8:41

Redaktor časopisu Newsweek Daniel Anýž se na stránkách Lidových novin rozepsal o Hillary Clintonové. Není to právě povzbudivé čtení.

Proč lidé tak nesnášejí Hillary Clintonovou? Zde je možné vysvětlení
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Prezidentské volby v USA jsou stále blíž. Průzkumy naznačují, že souboj mezi demokratickou kandidátkou Hillary Clintonovou a jejím republikánským oponentem Donaldem Trumpem bude velmi těsný. Clintonová to přitom nebude mít nijak snadné. Je prý totiž značně okoukaná. „Znáte ty hloupé případy, kdy je vám v zásadě slušný, průměrně sympatický a v každém případě ve svém oboru velmi schopný člověk něčím protivný? Stačí třeba jen to, že je na očích už tak dlouho, celé roky. Cítíte, že je to vůči té osobě nespravedlivé, ale nemůžete si pomoct. Odkládáte dohodnuté schůzky, abyste šli na kafe s někým, kdo se jeví zábavněji, nově,“ píše Anýž.

Na rozdíl od Donalda Trumpa Clintonová nepálí kolem sebe hlava nehlava. Americký miliardář se zostra vyjadřuje proti migrantům z Mexika i jiných zemí, nepáře se s muslimy a nijak zvlášť vstřícný není ani k partnerům v NATO. U Clintonové nic podobného neuvidíme.

„A přesto se na ni Trump v průzkumech dotahuje, její výrazné vedení, které získala po obou nominačních stranických sjezdech na konci července, se snížilo na polovinu. A naopak, v negativním hodnocení se Clintonová už takřka vyrovnala Trumpovi. Mezi registrovanými voliči ji 59 procent vnímá záporně, Trump je už jen o jedno procento horší. Budou to vskutku historické volby. Mezi dvěma osobnostmi nemilovanými a v zásadě nechtěnými,“ pokračuje Anýž.

Clintonová bude muset počkat, jak se Američané rozhodnou. A je třeba dodat, že v očích Američanů této dámě uškodila e-mailová aféra z doby, kdy byla ministryní zahraničí. Někdejší první dáma se totiž chovala dost arogantně a naznačovala voličům, že je toto téma jen otrava. Jenže to nebyla pravda, bylo to téma poměrně zásadní, pokud vezmeme v potaz, co říká FBI. Že totiž ministryně údajně nevěděla, že některé dokumenty, se kterými nakládala relativně svobodomyslně, byly vedeny v režimu „důvěrné“. Ministryně zahraničí by takovéto věci vědět měla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…