Proč nám tak lžou? Jaroslav Bašta napsal o Sýrii, amerických bombách a běžencích

19.12.2015 8:41

Český politik a diplomat Jaroslav Bašta se na serveru První zprávy pozastavil nad válečnými a politickými boji celého světa, a to i přesto, že je týden před Vánoci.

Proč nám tak lžou? Jaroslav Bašta napsal o Sýrii, amerických bombách a běžencích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

„Na Sýrii a Irák se dál sypou bomby, v pozemních bojích se používají nové typy tanků, konvoje s ukradenou ropou fungují jako živé potrubí a stále směřují do Turecka. Jen proud migrantů se kvůli nepříznivému počasí na moři trochu ztenčil,“ píše Bašta s tím, že Evropská komise ihned navrhla několik opatření, která mají na jaře dovolit navýšit o několik milionů počet přicházejících mužů.

Původní text ZDE.

Podle Bašty začnou přepravu migrantů zajišťovat samy členské státy Evropské unie. I bez souhlasu občanů jednotlivých států se uprchlíci dopraví až sem. „A nový, příhodně transformovaný Frontex (evropská agentura původně určená k ochraně hranic schengenského prostoru) má získat oprávnění zasahovat tam, kde se některé státy nepodřídí bruselským požadavkům,“ píše Bašta. Podle něj jako první Frontex bude působit v Maďarsku, kde bude muset vyřešit jeho protiimigrantské ploty. 

„Samozřejmě je nutné zlomit odpor xenofobních domorodců vůči převážně muslimským zájemcům o jejich zemi, blahobyt a sociální stát. Říkat jim otevřeně, že hlavním smyslem migrace je totální destrukce střední třídy a sociálních vymožeností, které jsou brzdou rozvoje ekonomiky dle TTIP (Smlouva o transatlantickém obchodním a investičním partnerství) a fungování smlouvy samotné, nemá smysl,“ pokračoval Bašta. 

Humanitární argumentace dle něj ztratila na účinnosti. „Největší pozornost v sekularizované Evropě vyvolává paradoxně otázka náboženská. U přicházejících migrantů je to docela logické, protože jejich víra jim poroučí osidlovat nové země a šířit své náboženství. Tuším, že se tomu říká džihád a ten vždy začíná migrací. Nejčastěji ozbrojenou,“ uzavírá s tím, že někteří politici však vnímají islám jako náboženství míru a hrozí trestním stíháním každému, kdo to zpochybňuje. Jak říká Bašta, evropští a mnozí čeští politici začínají v Evropě naplno prosazovat islámské právo šaría, které je například typické nerovností lidí před zákonem. Jen se podle něj k tomu prosazování bojí otevřeně přihlásit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…