Proč nemáme takový vliv v EU? Europoslankyně Charanzová to osvětlila

30.03.2018 15:49

Česká europoslankyně Dita Charanzová poskytla rozhovor serveru Info.cz. Podle jejích slov jsme do Evropské unie vstupovali s určitými očekáváními, ale ne všechna se naplnila.

Proč nemáme takový vliv v EU? Europoslankyně Charanzová to osvětlila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslankyně Dita Charanzová

Charanzová v rozhovoru mimo jiné uvedla, že za dobu, co jsme členy Evropské unie, jsme se nenaučili s ní pracovat a využívat mechanismů, které nabízí. Náš vliv je proto menší, než by mohl být, tvrdí europoslankyně s tím, že stále hledáme své místo na slunci. „Ve většině případů stále hasíme jen požáry,“ podotkla. 

  • Původní text ZDE

Charanzová mimo jiné radí společně s další poslankyní Martinou Dlabajovou premiérovi Andreji Babišovi (ANO), jak se pohybovat na evropské scéně. 

Co však Charanzové v Evropském parlamentu schází, je to, že se nedaří nastartovat spolupráci mezi všemi 21 českými europoslanci. Podle ní zatím nebylo na scéně jediné téma, na němž by se shodli všichni. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…