Proč se Babišovi tak líbí chorvatský systém evidence? Podnikatel odkrývá zamlčovanou souvislost

26.04.2015 20:27

V Partii na TV Prima, kterou tuto neděli před polednem rozehrál ministr financí Andrej Babiš sám se sebou, opět zazněly argumenty vychvalující systém elektronické evidence tržeb po vzoru Chorvatska. Nepřítomného oponenta tedy pro ParlamentníListy.cz zastoupil Petr Thaisz, místopředseda Strany soukromníků.

Proč se Babišovi tak líbí chorvatský systém evidence? Podnikatel odkrývá zamlčovanou souvislost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babiš hovoří o Kalouskovi jako " o tom, co nakradl miliardy"

Andrej Babiš opět v Partii hájil chorvatský systém a všem, kteří tvrdí, že tamní systém nefunguje a má problémy, příkře vzkázal, že lžou. Domlouval se prý již s chorvatským ministrem financí, že přijede sám nebo v zastoupení do ČR a občanům vysvětlí, jak systém funguje, a že se nemají čeho bát.

Petr Thaisz jeho slibování chorvatského svědka okomentoval: „Věřím tomu, že pokud pozval z Chorvatska důležitého svědka, aby dosvědčil, jak přínosné zavedení EET bylo, určitě panu ministru Babišovi dosvědčí úplně všechno.“ Mnohem lepší podle něj bude, když Češi svou budoucnost ochutnají na vlastní kůži, až v létě vyrazí do Chorvatska k moři.

O Partii s Andrejem Babišem si přečtěte ZDE

Především jej však zarazila opětovná argumentace ministra financí, že jeho návrhy podporují podnikatelské svazy „od Hospodářské komory přes Asociaci pana Havlíčka až po Sdružení podnikatelů pana Dandy“.

Pokud jde o Hospodářskou komoru, podle Thaisze hájí zájmy někoho úplně jiného, než jsou živnostníci a drobní podnikatelé. „Pan Havlíček se jako samozvaný ochránce živnostníků taktně vyhýbá odpovědět, kdo jeho asociaci financuje a proč je takřka ve všem ve shodě s panem ministrem Mládkem,“ pokračuje ve výčtu Babišových podpůrců. A Bedřich Danda je sice dlouholetým mluvčím podnikatelů, jenže elektronickou evidenci dlouhodobě odmítá.

Kromě těchto problematických tvrzení pak místopředsedu soukromníků zaujal i ministrův plán, že „až se nám podaří důsledně vybírat daně, pak je třeba můžeme snížit“. To prý v překladu neznamená nic jiného, než že si ministr nejprve ztížením podmínek pro podnikání vyčistí prostředí, a když ho ovládne, potom sám sobě sníží daně.

Thaisz dodává, že nejde o nic utopického, protože přesně to se nyní děje v Babišově vzoru, Chorvatsku. „Tam si jeden majitel potravinářského impéria rozšiřuje oblast svých maloobchodních řetězců právě do míst, kde již tzv. fiskalizace, jak zavedení EET v Chorvatsku nazývají, čištění trhu načala,“ prozrazuje soukromník.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…