Proč teď „sextremistky“ z Pussy Riot a Femen mlčí? Výprask od šéfredaktora novin

15.01.2016 10:31

Proč mlčí členky ukrajinské ženské organizace Femen nebo ruské skupiny Pussy Riot k sexuálním útokům na ženy, ke kterým došlo o silvestrovské noci v řadě německých měst, ptá se v dnešních Lidových novinách jejich šéfredaktor István Léko.

Proč teď „sextremistky“ z Pussy Riot a Femen mlčí? Výprask od šéfredaktora novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marija Aljochinová, členka protestní skupiny Pussy Riot dostala placku s Václavem Havlem

„Jak to, že členky ukrajinské sextremistické organizace Femen či ruské skupiny Pussy Riot, která rovněž bojuje proti sexismu a různým druhům diskriminace, nedemonstrují v muslimských čtvrtích velkých německých měst?“ táže se Léko.

Poukazuje na to, že zmíněné aktivistky umějí dokonale „vyvádět v křesťanském kostele před oltářem nebo inzultovat katolického kněze“. „Proč aktivistky nemají nyní důvod k hysterii? Že by používaly dvojí metr? Nebo pachatelé nebyli ti správní?“ pokládá si Léko další otázky.

Podle něj důvod civilizačních bitev, které nyní prožíváme, nejlépe vykreslila světoznámá muslimská novinářka, aktivistka a spisovatelka Mona Eltahawyová, autorka slavné knihy „Headscarves and Hymens – Why the Middle East Needs a Sexual Revolution“, která česky zatím nevyšla.

Autorka sama prý byla mnohokrát obětí sexuálního násilí. „Hybatelem krajní pravice je skrytý rasismus, na druhé straně levičáci zdokonalovali kulturu zamlčování. Je třeba a je možné si vážit cizí kultury, ale nesmíme tabuizovat její stinné stránky. Dvojí metr je k ničemu,“ napsala podle Léka zmíněná spisovatelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…