Proč to ČSSD řeší přes média?! Babiš se zlobí. Jde o změny v daních

20.11.2020 16:58

Dle premiéra Andreje Babiše byl na zrušení superhrubé mzdy a na daňové sazbě 15 % a 23 % v koalici souhlas. Nechápe tedy změnu postoje ČSSD. „Nevím, proč členové ČSSD vyzývají pana Hamáčka přes média. Ať si to vyřeší někde na předsednictvu nebo nás do toho nezatahují,“ pověděl Babiš. Jan Hamáček hrozí rozpadem důchodového systému či privatizací nemocnic.

Proč to ČSSD řeší přes média?! Babiš se zlobí. Jde o změny v daních
Foto: Repro Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svátek promlouvá k národu

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí

Server České noviny přinesl vyjádření premiéra Andreje Babiše, který řekl, že na zrušení výpočtu daně ze superhrubé mzdy a na zavedení daňové sazby 15 % a 23 % byla v srpnu v koalici shoda.

„Nevím, proč členové ČSSD vyzývají pana Hamáčka přes média. Ať si to vyřeší někde na předsednictvu nebo nás do toho nezatahují,“ okomentoval předseda vlády slova některých členů ČSSD, kteří chtějí, aby sociální demokraté odešli z vlády.

Celý článek ZDE

Andrej Babiš má za podraz to, že v koalici neprojednali podporu pro návrh Pirátů na zvýšení daňové slevy na poplatníka z 24.840 Kč na 34.125 Kč. Tento návrh i díky hlasům ČSSD prošel.

„S námi to nebylo projednáno, nebyla na tom shoda. Na rozdíl od snížení daní na 15 %, což jsme projednali a komunikovali. Všichni viděli, že jsme to společně oznámili s panem předsedou Hamáčkem. Nevím, jak mám dát větší důkaz, jak to bylo a kdo s kým jak naložil,“ řekl Babiš. Zvýšení daňových slev dle odhadu sníží příjmy státní pokladny o 35 miliard.

Místopředseda vlády Jan Hamáček má za to, že daňová sazba 15 % a 23 % způsobí rozvrat veřejných financí. Republika se dle něj bude muset rekordně zadlužit, bude ohrožen důchodový systém a mohou být privatizovány nemocnice.

Ministryně financí Alena Schillerová odhadla dopad schválených poslaneckých změn k daňovému balíčku do veřejných rozpočtů zhruba na 130 miliard korun. Z toho jen na státní rozpočet podle ní připadne 87 miliard.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…