Proč vláda nevytváří pracovní místa? ptá se Vaňhová

08.05.2012 12:55

Hejtmanka Jana Vaňhová připomíná, že ČSSD v Ústeckém kraji vytváří pracovní místa. Nechápe, proč totéž nedělá vláda, které jde hlavně o šetření. Právě to by se díky zaměstnanosti podle Vaňhové dařilo.

Proč vláda nevytváří pracovní místa? ptá se Vaňhová
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Jana Vaňhová (ČSSD)

Podle Vaňhové žijí vládní poslanci v úplně jiném světě než obyčejní lidé. “Nedávno vládní poslankyně vzkázala důchodcům, že nepotřebují vyšší penze, protože jsou zvyklí na strádání z období druhé světové války. Nyní dokonce ODS vyzvala kraje, aby začaly vyhazovat své úředníky na dlažbu,“ shrnuje hejtmanka.

Chceme dalších 480 pracovních míst

Vláda podle ní dusí rozpočty krajů, které musí suplovat sociální politiku státu. “Ústecký kraj je největším zaměstnavatelem v regionu, který dává práci téměř 20 tisícům lidí. Nejenom, že navzdory nezodpovědným radám ODS neplánujeme tento stav snižovat, naopak, chceme jej navýšit,“ prohlašuje Vaňhová.

Nyní by chtěl kraj přidat další 480 pracovních míst, což podle ní znamená ušetření pro státní pokladnu 6 milionů korun za rok. „Tím, že vytvoříme nová pracovní místa, ušetříme peníze státní pokladně. A hlavně o to současné pravicové vládě jde,“ dodává hejtmanka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…