Proces s Davidem Rathem začne v srpnu. Kamery zakázány

31.07.2013 19:33

Sedmého srpna začne dlouho očekávaný proces s poslancem a bývalým hejtmanem Davidem Rathem. Nyní Krajský soud v Praze, který má případ na starosti, rozhodl, že nepovolí obrazový záznam z průběhu jednání. Zvukový záznam však bude novinářům dovolen.

Proces s Davidem Rathem začne v srpnu. Kamery zakázány
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do sněmovny přijel David Rath z litoměřické vazební věznice

„Při samotném hlavním líčení soud nebude bránit veřejnosti ve sledování, zároveň ale bude dbát na ochranu práv obžalovaných a vyslýchaných svědků a zachování účelu a důstojnosti soudního jednání,“ řekla ve středu ČTK mluvčí Krajského soudu v Praze Zuzana Steinerová.

Ke zveřejnění nutný souhlas předsedy senátu

"Obrazový záznam v jednací síni bude povolen jen do chvíle, než začne čtení obžaloby, kdy kameramani jednací síň opustí. Zvukový záznam mohou přítomní pořizovat bez omezení, pokud před zahájením hlavního líčení oznámí předsedovi senátu, že záznam pořizují. Ke zveřejnění (byť jen části) je třeba předchozího souhlasu předsedy senátu," dodala mluvčí.

Očekává se velký zájem ze strany médií a veřejnosti. Proto bude proces probíhat v největší síni krajského soudu. Vejde se tam přibližně šedesát lidí. Jednání má začínat vždy ve tři čtvrtě na devět. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…