Prof. Milan Zelený je osobností, která nabízí nejen charisma, ale hlavně odbornost

30.08.2012 0:00

K současnému poli kandidátů je třeba postavit vitální a diferencovanou alternativu, bez podpory stranických milionů a sponzorů „v pozadí“, ale založenou výhradně na síle myšlenky, osobnosti, zkušeností a inspirujícím příběhu, hodného kandidáta národního konsensu pro 21. století. Přímou volbu nelze přenechat těm, kteří již tolikrát selhali.

Prof. Milan Zelený je osobností, která nabízí nejen charisma, ale hlavně odbornost
Foto: Oficiální stránky Milana Zeleného
Popisek: Profesor Milan Zelený

Vážení občané,

Sloužit národu lze jen tehdy, když vás k tomu národ vyzve. Stále nám chybí kvalifikovaný kandidát, který:

- není a nebyl členem žádné polistopadové strany
- není a nebyl členem komunistické strany či jiných komunistických organizací
- nepodpořil a nezúčastnil se pochybných způsobů rozprodeje státního majetku, tunelování, rozkrádání a korupce v 90. letech
- není sebezvanec a nevnucuje svoji kandidaturu
- neponížil by národ kupováním hlasů občanů

Prof. Milan Zelený je právě tou osobností, která nabízí nejen charisma, ale hlavně odbornost, pevné hodnoty, odvahu, mezinárodní zkušenosti, dlouhodobou vizi a strategii, společenskou angažovanost a skutečný, „český příběh“ v globálním světě:

- je nejcitovanějším českým ekonomem, působí na řadě světových univerzit, v USA i v ČR;

- působil 45 let v USA, jako profesor 10 let na Columbia University, později na Fordham University v New Yorku a již 15 let na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně

- v 90. letech aktivně varoval před „privatizací“ do zahraničních rukou a „za hotové“, kupónovou privatizací, investičními fondy a nežádoucí devastací zemědělství. Jeho tehdejší návrhy a politická úsilí jsou detailně popsány v knize Neučte se z vlastních chyb.

- Poslední dekádu věnuje konzultacím a koučingu v řadě předních česky a slovensky vlastněných podniků; získal tím důležité zkušenosti v české podnikové sféře a jejím prosazování v globálním kontextu.

- V ČR se dlouhodobě věnuje spolupráci podnikové, vzdělávací a samosprávní sféry, regionální ekonomice a politice, jakož i strategii českého hospodářství pro 21. století.

- Jeho společenská angažovanost se odráží i v publikační činnosti: knihy Cesty k úspěchu, Hledání vlastní cesty, Všechno bude jinak, To vám byl divný svět, ale i starší ČSFR očima exilového ekonoma a Ještě je čas, jakož i stovky článků, blogů a rozhovorů, jsou důkazem jeho pečlivé přípravy.

- Jeho duální české i americké občanství a zkušenosti nabízejí nový a žádoucí mezinárodní respekt, nadhled a efektivní politickou, společenskou i hospodářskou reprezentaci země.

- Před svým odchodem do USA pracoval na Ekonomickém ústavu ČSAV, pod vedením prof. Oty Šika, a získal tak zkušenosti s problematikou ekonomických reforem. Drží tituly Ing. z VŠE v Praze, M.S. a Ph.D. z University of Rochester, a hodnost Prof. z Fordham University.

- Povinnou vojenskou službu absolvoval jako podporučík v Oddělení samočinných počítačů, kybernetiky a projektových řízení na MO v Praze.

- Jeho státnickou ambicí je pomáhat Čechům i Slovákům v transformaci na podnikatelsko-inovační společnost nového typu, generující nové pracovní příležitosti v nových oborech, na regionálních a lokálních úrovních.

- Od r. 2012 působí jako zahraniční expert MŠMT v projektu měření a zvyšování kvality i efektivnosti českého vysokého školství.

- Namísto vytrvalé podpory euro-bank a euro-bankéřů, jejichž jediným cílem je zadlužování všech a všeho kolem sebe, zastává názor, že jedinou vrstvou hodnou podpory jsou vlastní občané a podnikatelé.

- Jeho strategie „Pochopit – Přizpůsobit se – Využít příležitostí“, nabízených transformací evropských hospodářských a společenských systémů, ukazuje nejen cestu z krize, ale i z područí a závislosti směrem k autonomii a sebeurčení Čechů v nové Evropě.

Současnou množinu prezidentských kandidátů v ČR lze rozdělit do tří překrývajících se skupin:

1. Ti, kteří se přímo podíleli na rozprodeji české ekonomiky a společnosti posledních 20 let; tzv. političtí „dinosauři“: kandidáti politických stran, větších i menších, kteří 21. století prostě nezvládli. Neumí. „Mýlili“ se tehdy a budou brzdit vývoj české společnosti i nadále.

2. Ti, kteří „byli“ komunisty v kritických chvílích existence české společnosti. Nejde jen o selhání ideologické, ale hlavně charakterové a morální. Omluvy a výmluvy nestačí a jsou při usilování o reprezentaci státu nevhodné. Dnes nedokáží víc, než si kupovat hlasy. „Bývalý“ se náhle stává „nezávislým“ a „bezpartijním“ a degraduje tak význam slov podle směru větru, peněz či touhy po politické a ekonomické moci.

3. Ti, kteří s výše uvedenými skupinami aktivně spolupracovali, podporovali je, stali se jejich součástí a podřídili tak svoji odbornost a inteligenci službám partajníků, korupčníků a politických oportunistů.

K současnému poli kandidátů je třeba postavit vitální a diferencovanou alternativu, bez podpory stranických milionů a sponzorů „v pozadí“, ale založenou výhradně na síle myšlenky, osobnosti, zkušeností a inspirujícím příběhu, hodného kandidáta národního konsensu pro 21. století. Přímou volbu nelze přenechat těm, kteří již tolikrát selhali.

Z českých knih M. Zeleného:

· Hledání vlastní cesty (2011)
· Neučte se z vlastních chyb (2007)
· Cesty k úspěchu – trvalé hodnoty soustavy Baťa (2005)
· Ještě je čas (1991)
· To vám byl divný svět... (S J. Košturiakem; 2012)
· Analýza složitých procesů metodou kritické cesty (1964)
· Američtí specialisté o kritické cestě (1966)
· ČSFR očima exilového ekonoma (1990)
· Všechno bude jinak (2011)

Blogy: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/milan-zeleny.php
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pohled-zblizka.php?itemid=17265

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …