Profesor: Evropu čeká džihád. A až ji zruinuje, na troskách vznikne chalífát

13.09.2016 6:41

Evropě prý hrozí „velký džihád“ od nastupující generace mladých evropských muslimů. Islámští učenci zcela vážně mluví o tom, že generace dnešních mladých muslimů majících nevalné pracovní a sociální vyhlídky, ve jménu Alláha utopí Evropu v krvi.

Profesor: Evropu čeká džihád. A až ji zruinuje, na troskách vznikne chalífát
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Francie zažívá zničující povodně. Takto vypadá Seina a její břehy v centru Paříže, jinak druhá nejdelší řeka v zemi galského kohouta. V noci z pátku na sobotu má její hladina kulminovat.

Profesor Gilles Kepel z pařížské univerzity, kterého cituje britský Daily Mail, si je takřka jist, že tato „džihádová generace“ bude držet v Evropě prapor teroristických útoků ještě hodně dlouho. Upozorňuje, že i německý Die Welt hovoř v této souvislosti přímo o občanské válce.

Kepel však zastává názor, že teror bude spíše prostředkem boje mezi fanatickými a umírněnými muslimy, nežli mezi muslimy a západní civilizací. Ta však bude tím, kdo bude na toto řádění doplácet nejvíce.

CELÝ TEXT V ORIGINÁLE ZDE

„Až tato válka zruinuje Evropu, bude dlouhodobým cílem islamistů vybudovat na jejích troskách nový chalífát,“ varuje profesor Kepel. Přesto se francouzský profesor domnívá, že muslimové nejsou z principu zlí a radikalizují je až životní nesnáze.

Proto varuje před radikalizací extrémně pravicových skupin a vyzývá Evropany, aby bojovali především svým vzděláváním.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…