Profesor Fiala, zoufalec současné politiky. Řítí se do dalšího trapasu, tuší komentátor

20.03.2021 8:10

Zatím není jasné, zda vláda získá v Poslanecké sněmovně většinu hlasů pro opětovné prodloužení nouzového stavu kvůli epidemii koronaviru. Pokud poslanci nebudou souhlasit s jeho prodloužením, pak nouzový stav skončí 28. března. Komentátor Petr Holec odhaduje, že opozice sehraje tu samou fraškou s hejtmany jako posledně, minimálně alespoň ODS. Její šéf Petr Fiala volá po zrušení zákazu cestování mezi okresy ještě před Velikonocemi. „Zoufalí lidé dělají zoufalé věci,“ podotýká Holec v komentáři na serveru Info.cz.

Profesor Fiala, zoufalec současné politiky. Řítí se do dalšího trapasu, tuší komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí
„Člověk by řekl, že jedna fraška s nouzovým stavem bude opozici bohatě stačit. Když ji naposled zkoušela otočit ve vítězství, stálo ji to tolik rétorické kreativity. Možná i proto si teď strany ‚opobloku‘ dávají pozor,“ píše Holec.

Piráti, STAN, a dokonce i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která jinak nese prapor antibabišovského odboje, říkají, že s vládou nejdřív vyhodnotí efekt současného lockdownu. 

Bohužel tak činí bez ODS. Fiala se na svém twitteru vyjádřil, že současná opatření omezující pohyb lidí prostě nefungují a že ODS proto bude po vládě chtít, aby na Velikonoce zrušila zákaz cestování mezi okresy.

„Tak to je originální logika hodná profesora. Šéf ODS už teď nevidí žádný efekt v opatřeních, která teprve žádá vyhodnotit,“ pozastavuje se komentátor.

Rozumněji než Fiala mluví podle něj i Piráti a STAN. „Což zřejmě vysvětluje, proč jejich volební dvojkoalice roste, zatímco trojkoalice SPOLU ‚betonuje‘ rozpačité třetí místo,“ zmínil, že i Piráti a STAN chtějí s vládou nejdřív projednat efekt současného lockdownu, a až pak něco případně rušit.

  • Původní text ZDE

„Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. A málokdo je toho v politice poslední dobou důkazem tak, jako právě šéf ODS,“ konstatuje Holec.

A na Fialovu adresu dodává: „Svoji bezradnost zkouší maskovat klobouky a dýmkou, jako by si ostrou předvolební dobu spletl s natáčením brněnské detektivky z časů první republiky. A když už se pustí na twitter, pak je z toho buď nelogické sdělení, nebo fotka dvou proužkovaných kravat.“

„Ano, ODS pod jeho vedením stále častěji působí, že je zralá na kravatu. Jedna na to bohatě stačí,“ uzavírá Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…