Profesor Hel: Brzy se promoříme. Covid ustoupí. Ale je to prohra

10.03.2021 14:32

Profesor na lékařské fakultě University of Alabama Zdeněk Hel se v průběhu několika uplynulých dnů věnoval údajně oficiální strategii promořování obyvatelstva koronavirem. Prý ho prodělalo až 5 milionů občanů. „Samozřejmě to neznamená, že tito lidé jsou proti nemoci chráněni. Znamená to, že zbytečně umírá příliš mnoho z nás, příliš mnoho lidí bude mít dlouhodobé následky,“ myslí si.

Profesor Hel: Brzy se promoříme. Covid ustoupí. Ale je to prohra
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Profesor imunologie Hel

Anketa

Je Miloš Zeman dobrým prezidentem? (Ptáme se od 10.3.2021)

79%
21%
hlasovalo: 39288 lidí

Zdeněk Hel se na svém twitteru věnoval údajnému promoření, což je dle profesora strategie, jakou přijala vláda České republiky. Ten ve svém příspěvku upozornil na to, že koronavirus v Česku mělo prodělat 4 až 4,5 milionu lidí. „I kdybychom se začali chovat racionálně a zastavili šíření viru, celkový počet obětí bude minimálně 34 000,“ napsal. Prý je tedy na čase pogratulovat vedení Ministerstva zdravotnictví, jelikož tato nepřiznaná promořovací strategie probíhá úspěšně. „Počet nakažených brzy překročí 50–60 % populace a začne se projevovat efekt saturace, neboli imunity stáda,“ vysvětlil.

Dle představitele iniciativy Sníh je tedy možné, že se brzy nárůst nových případů sníží. „Vládní úřady budou tento vývoj vykládat jako úspěch v boji s koronavirem. Jedná se ale o pravý opak. Bude to znamení naší prohry a našeho selhání v boji s epidemii,“ myslí si profesor Hel.

 

 

To však nebylo vše, co k promořování napsal. O chvíli později po dopsání předchozího statusu upozornil na klinickou skupinu Ministerstva zdravotnictví pod vedením profesora Černého, která dala v polovině dubna minulého roku dohromady dokument, ve kterém vyzývali ke snižování vnímavosti přirozenou imunizací, což dle Hela znamená právě promořování společnosti. „Opravdu nepochopitelné. Stále oficiální program MZ a klíčový důvod dnešní zdravotní krize,“ okomentoval dokument profesor. Je prý chybou se domnívat, že se promořování děje v zájmu zachování ekonomiky. Již v mnoha studiích prý byl prokázaný negativní dopad jak na zdraví, tak i na ekonomiku při pokusech o promoření.

„Není problém, co tato skupina prohlásila v dubnu, ale fakt, že od této strategie nikdy neodstoupila, formálně ani fakticky. Rozhodnutí a rétorika vedení MZ byla po celou dobu vedena v duchu promořovací strategie a bagatelizace epidemie covidu-19.“

 

 

Promoření lze prý odvodit nejen z odborných stanovisek, ale i z počtu úmrtí. Z odhadu 29 000 úmrtí, tedy jak těch potvrzených, tak i těch nadúmrtí, která jsou nejspíše spojena s koronavirem a reálné smrtnosti ve výši 0,5 %, vychází celkový počet nakažených jedinců na hodnotu mezi 4,5 až 5 miliony. „Jedná se ale jen o hrubé odhady, přesná čísla nemáme,“ dodal.

 

 

Anketa

Hospodařila Babišova vláda v době pandemie dobře s našimi penězi?

60%
40%
hlasovalo: 12417 lidí

Dnes se k sobotním slovům vrátil, aby je upřesnil. Promořování je dle něj strategií nevědeckou, neetickou, neekonomickou a zcela nesmyslnou. V příspěvcích se zabýval daty, kolik lidí si prošlo nemocí, neboť tato čísla jsou prý potřebná.

„Ze všeho nejdůležitější je vždy mluvit pravdu. Tato čísla, tedy fakt, že nemocí prošlo pravděpodobně již více než 4 až 4,5 milionu lidí, znamenají především to, že jako společnost v našem boji proti covidu-19 selháváme. Samozřejmě to neznamená, že tito lidé jsou proti nemoci chráněni. Znamená to, že zbytečně umírá příliš mnoho z nás, příliš mnoho lidí bude mít dlouhodobé následky.  Pokud někdo překroutí naše výroky, není to naše vina,“ uzavřel profesor Zdeněk Hel.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…