Profesor Jan Pirk: V Evropě je partyzánská válka. Mám strach z migrace a setkávám se jen a jen se souhlasem

21.01.2016 7:18

Přední český kardiochirurg Jan Pirk se netají obavami z migrační vlny, neboť zastává názor, že je třeba být preventivně opatrný. Žádné sprosté maily mu však prý nechodí. Ba naopak, setkává se jenom se souhlasem.

Profesor Jan Pirk: V Evropě je partyzánská válka. Mám strach z migrace a setkávám se jen a jen se souhlasem
Foto: hns
Popisek: Jan Pirk v půlnočním rozhovoru

Pirk v rozhovoru pro čtvrteční přílohu Mf Dnes uvedl, že v Evropě probíhá partyzánská válka. „Nebo já nevím, jak to nazvat, když někdo připravuje bombové útoky, když v Paříži zavraždí sto třicet lidí a tak dále,“ vysvětlil svoji tezi.

Tato válka dle jeho soudu bude pokračovat i nadále, což prý naposledy potvrdily silvestrovské události v Německu. „Tam se navíc udála ta katastrofa, že se novináři, a obzvláště ti seriózní, připojili k informačnímu embargu a několik dní o násilí neinformovali. To bylo zlé,“ míní kardiochirurg.

Pirk se svým ostražitým postojem k migrační vlně nijak netají. Nařčení z xenofobie si však prý ještě nevyslechl. „K mému překvapení se setkávám jenom se souhlasem – zatím jsem nedostal jediný kritický, nebo dokonce sprostý mail. Občané si pravděpodobně myslí totéž a rozhodně to neznamená, že by byli xenofobní,“ zdůraznil.

Podle něj se jedná o preventivní opatrnost. Jakési čidlo, které prý v sobě západní politici nemají, protože žijí v demokracii, která se vyvíjí bez dramatických změn. „Zato například moje generace zažila tolik momentů, ve kterých se bortily staré hodnoty, že jsme se s tím naučili počítat,“ uvedl Pirk a dodal: „Roku 1948 přišli podnikatelé o všechno, co budovaly generace jejich předků, potom stát zlikvidoval církve, přivlastnil si jejich majetek, ve třipadesátém roce ožebračil všechny měnovou reformou a tak dále. Lze se té preventivní opatrnosti divit?“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…