Profesor Keller se vysmál reformám: Kabaret za miliardy, plné čekárny a Peake jako vrchol

13.04.2013 12:49

Výsledky reformního úsilí vlády Petra Nečase (ODS) dnes vidíme kolem sebe. Například reforma zdravotnictví, kromě dlouhé řady nadstandardů, přinesla jediný viditelný výsledek - poplatky u lékaře. Ten se projevil zvlášť při poslední chřipkové vlně. Lidé si mohli za 30 korun posedět v přeplněné čekárně a načerpat nové bakterie a viry. Napsal Jan Keller ve svém komentáři pro deník Právo.

Profesor Keller se vysmál reformám: Kabaret za miliardy, plné čekárny a Peake jako vrchol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Jan Keller

Teď nejspíš ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) dumá nad tím, jak lidi odradit od toho, aby při příští chřipkové epidemii nevysedávali v čekárnách. Třicet korun, jak se ukázalo, totiž nic nereguluje.

Skutečně premiér ví, jak pomoci českému školství?

Další reforma, tentokrát školství, spočívala v zavedení školného nebo zápisného. Nakonec byly tyto návrhy potichu odvolány. Byly tak promarněny tři roky, aniž by se přišlo na to, jak českému školství pomoci.

V Agendě 2014 ale premiér slibuje, že školství zreformuje. Otázka zní, zda ví, jak to má udělat.

Mnohem více se předvedla sociální reforma. Krácení sociální dávek potřebným, postupné zavádění sKaret a jejich následné rušení. Vláda si na zaplacení tohoto „kabaretu“ vezme jako obvykle peníze z dávek zdravotně a sociálně potřebným.

Reforma důchodů dokonala dílo reformní zkázy. Peake tomu nasazuje korunu

Podle Kellera pak dílo zkázy korunovala reforma důchodů. Lidé se moc do druhého pilíře nehrnou. Soukromé penzijní fondy už najímají brigádníky, aby nalákali velký počet lidí, kteří odmítají vyvádět část peněz z odvodů do prvního pilíře. Pokud ale budou komunikovat s lidmi tak „zdatně“ jako premiér Nečas, bude možné rovnou odepsat i další reformu.

Vše korunuje vicepremiérka Karolína Peake, která opakovaně vystupuje na veřejnosti s tím, že nemůže opustit vládu. Prý by ohrozila průběh reforem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…