Profesor Knížák: Semelová patří před soud

18.02.2014 11:23

Pořad Hyde park z 13. 2. 2014 s poslankyní Martou Semelovou (KSČM) byl podle profesora Milana Knížáka ukázkou projevu politické lůzy. Na svém webu napsal, že poslankyně Semelová veřejně demonstrovala až fanatickou lásku k totalitnímu režimu a jeho představitelům a používala lživé informace, aby se tak zalíbila určité části naší populace. Podle Knížáka by se měla zodpovídat za svá tvrzení před soudem.

Profesor Knížák: Semelová patří před soud
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Milan Knížák v pořadu Hyde park

Na vystoupení komunistické poslankyně Marty Semelové v pořadu Hyde park reagovala řada osobností z politiky a vůbec veřejného života. Marta Semelová mimo jiné zpochybňovala komunistické zločiny. V přímém přenosu totiž poslankyně KSČM zapochybovala o tom, zda byla komunistickým režimem popravená Milada Horáková donucena k přiznání. Zdůraznila pouze, že se přiznala. „Dost pochybuju o tom, že to byla vynucená přiznání. V každém případě je to smutná záležitost. Nemáme z ní nikdo radost," prohlásila.

Její vystoupení přimělo i bývalého ředitele Národní galerie Milana Knížáka k reakci na svém webu. „Prožil jsem 50 let v totalitním režimu, a proto vím z vlastní zkušenosti, jak zločinný a pokleslý komunistický režim byl. Pokládám za nejhorší, že bral lidem důstojnost, i když tvrdil, že `člověk, to zní hrdě`. Lež měl komunistický režim ve štítu,“ konstatuje v úvodu Knížák.

Celý text Milana Knížáka ZDE:

Marta Semelová podle našich zákonů patří před soud

Komentátor politického dění také vyjadřuje nelibost na tím, že lidé jako Marta Semelová působí v Parlamentu. „Považuji za ostudu a tragédii, že lidé jako M. Semelová mohou působit v Parlamentu a spolurozhodovat tak o osudu naší země. Její nehorázná prohlášení o invazi `spřátelených armád`, o zločinu na Miladě Horákové a popírání pronásledování statisíců lidí jsou zločinem, jenž špiní všechny ty, kteří pod komunistickou totalitou trpěli. Smetla ze stolu vraždy na hranicích, nezákonné popravy a věznění i každodenní šikanu všech, kteří neprovolávali slávu komunistickému režimu,“ popisuje Knížák, co se odehrálo na obrazovce ČT.

Milan Knížák píše na svém webu, že Marta Semelová by se měla podle našich zákonů zodpovídat za svá tvrzení před soudem a snáší pro to několik důkazů. Podle něj by měla být stejně jako fašismus postihována také propagace totalitárního komunismu, který je v zákoně uveden rovnocenně s fašismem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…