Profesor od Svobodných: Rusko je diktatura, USA jsou demokratická velmoc. Antiamerikanismus je důsledek vymývání mozků

11.06.2014 13:25

Profesor Miloslav Bednář, člen Strany svobodných občanů, napsal poznámku „K tomu českému antiamerikanismu“. V článku tvrdí, že ten, kdo se nenávistně antiamericky vyslovuje a chová, by se měl důsledně vyslovovat proti svobodě a demokracii, tedy pro diktaturu.

Profesor od Svobodných: Rusko je diktatura, USA jsou demokratická velmoc. Antiamerikanismus je důsledek vymývání mozků
Foto: facebook
Popisek: Profesor Miloslav Bednář

Člen Republikového výboru Svobodných píše, že důsledky vícegeneračního komunistického vymývání mozků se u nás projevují v podobě české odrůdy antiamerikanismu. Jenže profesor Bednář také vysvětluje rozdíl mezi USA a Ruskem s tím, že neplatí „jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet“.

„To je pochopitelný výsledek dlouhodobého a soustavného zatajování a popírání skutečnosti, že zatímco Rusko je nyní opět faktická diktatura, jež vidí v demokraciích, a tedy i v jejich obranné organizaci NATO, přirozeného smrtelného nepřítele, USA jsou nikoli náhodou rozhodující demokratickou velmocí, zajisté nikoli ideální,“ napsal Bednář.

Celý text profesora Bednáře ZDE.

Profesor mimo jiné připomíná staré Wilsonovo heslo: „Svět musí být učiněn bezpečným pro demokracii." „Bez jeho nutně konfliktního faktického prosazování bychom v říjnu r. 1918 neobnovili svou státní svobodu na demokratickém základě, právě tak jako v listopadu r. 1989,“ míní Bednář.

„Skuteční zastánci občanské a státní svobody nemohou být z výše uvedených důvodů protiameričtí a vyslovovat se proti NATO. Jestliže se takto, tedy nenávistně antiamericky, vyslovují a chovají, měli by se důsledně vyslovovat proti svobodě a demokracii, tedy pro diktaturu,“ dodává a uzavírá na webu Svobodných Bednář.

reklama

autor: dkr

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …