Prohradní web připomíná údajné Kalouskovy smrtící padáky

03.08.2012 22:08

Server Fragmenty.cz, který fandí prezidentovi Václavu Klausovi, ostře kritizuje ministra financí Miroslava Kalouska.

Prohradní web připomíná údajné Kalouskovy smrtící padáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Naštvaný Miroslav Kalousek

„Vývoj v ČR dospěl tak daleko, že se politici nejen postavili proti národu jako za totality, ale začali ho ve velkém okrádat, aniž by je někdo ze soudců, které mají ve své moci, potrestal. Proto trend podvodů a korupcí začal narůstat. Objevily se pochybné obchody Miroslava Kalouska, související s modernizací 353 tanků místo 30,“ píše na Fragmentech Rudolf Jiříček.

Zase ty padáky

A připomíná Kalouskovy další údajné letité hříchy. Sám Kalousek přitom opakovaně tvrdí, že žádný soud ve zmiňovaných kauzách jeho údajná pochybení neuznal.

„Kvůli jeho dohodě o odběru 2310 nefunkčních padáků, zemřeli dva vojáci ze zkušební jednotky. Přesto převzal Miroslav Kalousek na základě své smlouvy další padáky za 114 milionů korun. Stát díky němu přišel o 19 mld. Kč. Za tyto machinace se stal přes KDU-ČSL ministrem financí, u něhož si v roce 2008 půjčila Topolánkova vláda 70 mld. Kč ze sociálního fondu a nikdy je už nevrátila,“ vypočítává Jiříček.

A počítá dále. Vyrovnání s Nomurou a údajný schodek státního rozpočtu 209 miliard korun v době, kdy státní kasu předával Eduardu Janotovi ve Fischerově vládě.

Chemik premiérem

„Aby nová trojkoalice vlády Petra Nečase snížila státní dluh, začala ho vymáhat na národu, nikoli na politicích, jejichž zkorumpovaná jména jsou ale všem známa. Druhá velká kauza začala s problémy ropného ložiska Nesyt u Hodonína, jehož dotěžení za zhruba 23 mil. Kč nemělo pro Mor. naftové doly, a.s. Hodonín (MND) význam, protože by muselo pak uhradit 15-20 mil. Kč za likvidaci 111 vrtů. Proto bylo ložisko předáno firmě Aloise Flachse, majitele místní cihelny, za obligátní 1,- Kč. Nový majitel ložiska po odtěžení vrty nezlikvidoval a po "dohodě" s ministrem ŽP L. Ambrozkem (KDU-ČSL) z Hodonína bylo na likvidaci ropného ložiska soukromé firmě odesláno přes min. financí M. Kalouska kolem 30-50 mil. Kč,“ upozorňuje článek publikovaný na Fragmenty.cz.

„Není vyloučeno, že by se po pádu Nečasovy vlády stal premiérem chemik Miroslav Kalousek a stát se začal topit v nebývalých dluzích na účet obohacování našich dalších politiků. Jistě, že i v tomto případě se nakonec vláda obrátí na občany, aby tuto cynickou akci zaplatili,“ glosuje Jiříček.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…