Prohrané referendum: Vyjádřil se Porošenko

07.04.2016 9:21

Výsledek holandského referenda o ratifikaci dohody mezi Ukrajinou a Evropskou unií není překážkou na naší cestě do Evropy, je přesvědčen ukrajinský prezident Petro Porošenko. Navíc samotnou podstatu referenda odsoudil jako „útok na celistvost Evropy“.

Prohrané referendum: Vyjádřil se Porošenko
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

„Referendum v Nizozemsku o ratifikaci dohody o asociaci mezi EU a Ukrajinou, ve kterém se většina zúčastněných vyjádřila proti, není překážkou na cestě Ukrajiny do Evropy,“ vyjádřil svůj názor ukrajinský prezident.

„Také bych zde rád zdůraznil, že zmíněné referendum má podle holandské ústavy pouze poradní charakter. Hlavní bude názor vlády, parlamentu a obecně nizozemských politiků. Jsem přesvědčen o tom, že ze strategického hlediska toto referendum nebude mít hlubší dopad na naše úsilí vstoupit do Evropy,“ vyjádřil se skrze svého mluvčího prezident Porošenko.

Prezident Ukrajiny také vyjádřil své přesvědčení o tom, že skutečnou motivací organizátorů referenda „není rozhodnout o dohodě o asociaci mezi Ukrajinou a EU. Jedná se spíše o útok na celistvost Evropy, útok na šíření evropských hodnot“, domnívá se prezident.

Referendum proběhlo ve středu 6. dubna. Před holandské občany byla postavena otázka: „Jste pro, nebo proti ratifikaci dohody o asociaci mezi EU a Ukrajinou?“. 61 % voličů hlasovalo proti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…