Proklínám vás, proklínám vás, proklínám vás! Samková řve před ambasádou Turecka, podívejte se na VIDEA

08.06.2016 7:04

V úterý večer se před tureckou ambasádou v pražských Střešovicích konala sešlost na podporu advokátky Kláry Samkové a svobody slova. Celá akce proběhla za přítomnosti několika policistů v naprostém poklidu, s každým dalším vystupujícím však připomínala více a více předvolební kampaň.

Proklínám vás, proklínám vás, proklínám vás! Samková řve před ambasádou Turecka, podívejte se na VIDEA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předčítání projevu Kláry Samkové o islámu před velvyslanectvím Turecka v Praze

Anketa

Je správné dělat si legraci ve stylu ,,Romové kradou", jak to v TV učinil herec Jakub Kohák?

90%
10%
hlasovalo: 5179 lidí

Akci nazvanou „Řetězové čtení proslovu Kláry Samkové“ organizoval bývalý člen strany Svobodných Pavel Pešan společně s odpůrkyní imigrace Michaelou Homolkovou. Oba na úvod řekli pár slov, počkali na pozdě příchozího Petra Hampla a následně rozdělili proslov advokátky Samkové na osm částí a ty rozdali přítomným podporovatelům.

Následovalo čtení proslovu Samkové, jehož kvalita však místy kolísala, protože někteří přednášející drželi megafon v rukou poprvé v životě, což jim poněkud ubíralo na razanci a hlasitosti. Každý z nich si však vysloužil potlesk zhruba stovky lidí, která se na místo dostavila.

Po jednotlivých částech projevu přišel čas i na proslovy jiných osobností, mezi kterými byla například bloggerka Lea Vojteková, která vyčítala Turkům jejich boj proti svobodě slova a připomínala, že v současnosti je v Turecku snad největší počet uvězněných novinářů vůbec.

Po ní se ke slovu dostal zastupitel Strany svobodných občanů Luboš Zálom, který svůj nejistý proslov věnoval především svobodě slova na internetu a kritizoval velké „génie“ sociálních sítí za to, že se spolčují s institucemi Evropské unie v boji za cenzuru nepohodlných názorů, což podle něj nemají zapotřebí.

Promluvil i Petr Hampl, který si za svůj plamenný, vůči islámu a současné vládě velmi kritický proslov vysloužil bouřlivý potlesk všech přítomných. Tou dobou byla již Homolková na odchodu, přestože prostor dostalo ještě několik řečníků.

Projev Petra Hampla ZDE

Mezi nimi byla zprostředkovaně i kandidátka do senátu a šéfka hnutí Naštvané matky Eva Hrindová, která se sice nedostavila, její proslov však přítomní ochotně přečetli. V něm se kriticky vyjadřovala na adresu islámu, Turecka a tvrdila, že islám vyjadřuje neúctu k ženám.

Jako poslední mluvčí byla sama titulní osoba akce, Klára Samková, která se zničeho nic objevila mezi řečníky, za což si také vysloužila potlesk přítomných. Ta posléze provolávala do otevřených oken ambasády příběh o tom, jak jsme měli v Čechách jediného mučedníka na světě, který bojoval za svobodu slova, což byl Jan Hus, a nakonec svůj proslov rázně zakončila zvoláním: „Proklínám vás! Proklínám vás! Proklínám vás!“

Poté už jen Pešan v krátkosti poděkoval všem přítomným za účast a akci oficiálně rozpustil, načež se všichni vydali domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…