Prolhaná média a neziskovky, to jsou ti skuteční nepřátelé. Promlouvá Martin Konvička

08.10.2016 6:34

Vít Hassan. Muž, který se proslavil svou stížností na postup policie a následnými soudními tahanicemi. Fotograf. A nyní také novinář, který na svém blogu na serveru iDnes.cz zveřejnil rozhovor s antiislamistou Martinem Konvičkou.

Prolhaná média a neziskovky, to jsou ti skuteční nepřátelé. Promlouvá Martin Konvička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

„Islám je naprosto proti všemu, čeho jsme za 2000 let evropské civilizace dosáhli, včetně zkoumání motýlů a brouků. Představa, že by tady někdo diktoval ženám i mužům, jak mají žít, jak se mají oblékat, jak mají vést svůj sexuální život, ta se mi vůbec nelíbí, protože to si musí rozhodnout každý člověk sám,“ zmínil úvodem Konvička, jenž se věnoval studiu brouků, co mu vadí na islámu.

Následně se Konvička vyjádřil také k jedné z posledních akcí na Staroměstském náměstí, kdy se svými přívrženci vzbudili divadelní hrou na téma přepadení bojovníky Islámského státu značný mediální ohlas. „Nečekali jsme, že se tím týden budou zabývat všechna média a to, že to takovým neuvěřitelným způsobem poplaší politickou scénu. Ta akce proběhla v neděli a do pár dnů se k tomu vyjádřili premiér, ministr vnitra, šéf Strany zelených, šéf ODS a prezident republiky. Až takový záběr jsme nečekali a už vůbec jsme nečekali, jak mimo budou všechna vyjádření, včetně toho prezidentského, což nerad říkám,“ zmínil Konvička s tím, že žádná panika na místě nebyla. Podle jeho slov se nevyjádřili jediní dva muži – ministr Andrej Babiš (ANO) a Tomio Okamura (SPD). Nad tím, že by jej někdo mohl na akci zastřelit, se nezamýšlel. Je to prý i nesmysl. 

  • Původní text ZDE

„Celá akce byla ohlášená a hlídaná policií, přičemž bylo jasné, že se jedná o divadlo. Představa, že by nějací Islamisté přijeli na velbloudu, je představa z říše pohádek. Ti by nejspíš přijeli nějakými obrněnými vozy a nedělali by u toho opičky,“ dodal Konvička. „Davy prchajících turistů tam nebyly. Já jsem byl po celou dobu podstatně výš než všichni novináři a viděl jsem turisty, kteří k nám přicházeli. Žádní zranění lidé podle pražské záchranky nebyli,“ říká dále Konvička. 

Za akci je podle svých slov ochoten se i omluvit, ale doposud nemá prý komu. „Viděl jsem záběry z jakési restaurace, kterým mohu a nemusím věřit, které ještě nevyšetřila policie. My dva tady teď v téhle restauraci můžeme sehrát paniku a tvrdit, že jí způsobilo přistávající letadlo na Ruzyni. Znovu tvrdím, že panika tam nebyla. Záběry z židovské restaurace mohou, nebo nemusí cosi znamenat,“ doplnil. Paniku, o níž psala média, přirovnal ke stejnému hoaxu, jakým byl 17. listopadu 1989 údajně mrtvý student na Národní třídě.

Akci přitom Konvička se svými přívrženci plánoval od začátku léta. „Nápad sehnat velblouda přišel tak 10 dní před akcí. Paradoxně mnohem větší problém bylo sehnat vojenský teréňák, protože spousta lidí, kteří je vlastní, na poslední chvíli cukla. Sehnat kostýmy, to bylo to nejmenší, protože s námi spolupracují kluci, kteří hrávali divadlo, eventuálně jsou zainteresovaní v airsoftové komunitě,“ doplnil Konvička.

S Hassanem se pak pobavili i o pálení koránu, které Konvička zorganizoval začátkem července před brněnskou mešitou, nebo o akci před saúdskoarabskou ambasádou. Žádné další plány prý zatím Konvička nemá. 

Konvička se v rozhovoru také rozmluvil o rozpadu hnutí Blok proti islámu, jehož byl donedávna předsedou. Jeho rozpad vidí v nenažranosti a v primární neserióznosti některých partnerů. „Má chyba byla v tom, že jsem důvěřoval Janě Volfové v manažerskopolitických věcech. Konkrétně v tom, že bude řídit tu instituci dovnitř, starat se o peníze a podobné věci, což by byla dobrá dohoda někoho, koho to nebaví, jako jsem já a někoho, koho to baví, jako je ona,“ řekl. Následně pohovořil i o Vítu Bártovi, jehož ideou bylo využít antiislámské hnutí k udržení poslanců Úsvitu v Parlamentu. 

„Janě Volfové se ve vedení Bloku proti Islámu podařilo získat silnou klaku lidí, která dělala cokoliv, co Jana řekla. Její systém manipulace jsem postupně odhaloval. Ten systém je svým způsobem obdivuhodný, protože ona lidem slibuje zářivou budoucnost a současně je postupně odřezává od občanského zaměstnání, od rodiny a přátel. Funguje podobně jako sekta,“ mluví rozhodně Konvička. 

Závěrem zmínil hrozbu islámské expanze, která by tady nebyla, kdyby nebylo multikulturalismu, povinné politické korektnosti či lhaní v médiích. A samozřejmě i elitářství, evropských směrnic či supersilných nevládních organizací, dodal. „To jsou ti opravdoví nepřátelé. Imigranti, to je jen šlehačka na dortu,“ doplnil muž, jenž se nyní pod hlavičkou Alternativy pro Českou republiky pokouší o senátní křeslo na Táborsku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…