Prominentní ukrajinský politik spáchal sebevraždu

28.02.2015 12:27

Skokem z okna svého bytu na 17. podlaží spáchal sebevraždu bývalý vlivný poslanec ze strany loni svrženého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče Michail Čečetov. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnitra.

Prominentní ukrajinský politik spáchal sebevraždu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Připomínka prvního výročí událostí na Majdanu v Kyjevě. Na Václavském náměstí v Praze se sešlo kolem 200 lidí s kříži symbolizující padlé, tzv. Nebeskou setninu

Čečetovovi hrozilo vězení kvůli tomu, že se na sklonku Janukovyčovy éry podílel na zřejmě zfalšovaném schválení kontroverzních zákonů, jež omezovaly občanská práva a oponenti režimu je označovali za "diktátorské".

"Manželka Michaila Čečetova se probudila asi v 1:30 a nenašla po svém boku svého muže. Obešla celý byt a na druhém podlaží bytu našla otevřené okno a manželovy pantofle. Soudě podle výpovědi manželky a dalších osob, kteří se s ním setkali, se (Čečetov) nacházel v hluboké depresi," vylíčil poradce ministra vnitra Anton Heraščenko okolnosti sebevraždy podle agentury Unian.

Podle policistů je jasné, že jde o sebevraždu

Podle agentury Interfax prý Čečetov zanechal po sobě dopis na rozloučenou. Kyjevská policie sice okolnosti smrti vyšetřuje podle paragrafu o úkladné vraždě, ale podle policistů jde o standardní proceduru a v daném případu je jasné, že jde o sebevraždu.

Generální prokuratura 20. února oznámila, že Čečetov je podezřelý ze zneužití pravomocí a falšování při schválení "diktátorských" zákonů v lednu 2014. Soud následující den uvalil na politika vazbu, o tři dny později však celu opustil po složení pětimilionové kauce. V pátek však generální prokurátor v televizi naznačil, že Čečetovovi hrozí obvinění z dalších trestných činů.

Krátce po Janukovyčově svržení a útěku do Ruska v únoru 2014 ukrajinský parlament sporné zákony zrušil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…