Promlouvá rodina dívky, kterou znásilnili migranti a tento týden byli... propuštěni

29.03.2018 10:25

Rakouská média i veřejnost i nadále žijí kontroverzním rozsudkem, v rámci kterého byli osvobozeni dva migranti obžalovaní ze znásilnění patnáctileté dívky. Rozsudek je sice zatím nepravomocný, ale stejně budí neuvěřitelné emoce.

Promlouvá rodina dívky, kterou znásilnili migranti a tento týden byli... propuštěni
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Včera redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala o rozsudku, podle kterého by měli být oba pachatelé znásilnění propuštěni. Čtyřčlenná porota, složena ze dvou expertů a ze dvou laiků, se nemohla na vině mladého afghánského a somálského migranta shodnout. Dva členové poroty hlasovali pro to, aby byli uznáni vinnými, a dva proti. V takovém případě se soudce musí přiklonit na stranu, která považuje pachatele za nevinné. A tak se také toto úterý stalo.

Oba pachatele přitom usvědčilo nejenom svědectví dívky, ale také stopy DNA, které byly nalezeny na jejím těle. Dívka je i téměř rok od prožitého traumatu v péči psychologů, má od té doby problematický vztah k mužům a nemůže klidně spát. Porota učinila překvapivé rozhodnutí především kvůli nesrovnalostem v její výpovědi a také skutečnosti, že byla údajně pod vlivem drog, které si měla koupit od migrantů.

Celý text v němčině je ZDE.

Deník Kronen Zeitung se o případ dlouhodobě zajímá a loni v létě přinesl rozhovor se samotnou obětí. Nyní se k procesu, který probíhal za zavřenými dveřmi, vyjadřují její rodiče, kteří neskrývají z vyneseného rozsudku rozčarování. Na rozdíl od své dcery byli přítomni v soudní síni. „Ztratili jsme víru v právní stát. Obáváme se, že osvobození těch mužů bude pro těžce zkoušenou psychiku naší dcery další hlubokou ranou.“

Dcera podle jejich slov trpí záchvaty paniky, špatně spí a uvažovala údajně také o sebevraždě. Verdikt vzbudil rozruch i v samotném Tullnu, kde bydlí otec dívky a kam ona jej v onen osudný den přijela navštívit. „To rozhodnutí soudu je prostě skandální,“ cituje reportér Kronen Zeitung místního důchodce, který vyjadřuje názor většiny obyvatel jinak poklidného až ospalého městečka, kde se podobné zločiny stávají velmi zřídka.

„Soud tak dal zelenou dalším násilníkům. Jak je možné, že ty dva pachatele propustili a ti se teď potulují mezi námi? Nikdo si nedokáže představit, že by si ta dívka mohla všechno vymyslet. Vždyť vyšetřovatelé zajistili celou řadu důkazů. My ženy se tady teď bojíme. Hlavně, když jsme někde samy ve večerních a nočních hodinách,“ říká oslovená květinářka. S podobným názorem se přidává také majitel zdejšího hotelu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…