Propagace a hanobení za veřejné peníze. Ivan David objevil mimořádně pozoruhodný případ v Českém rozhlase

26.11.2017 13:10

Bývalý ministr zdravotnictví Ivan David se na serveru VašeVěc.cz zeptal na to, zda Český rozhlas využívá veřejných zdrojů k propagaci a hanobení jiných. A zároveň si také odpověděl.

Propagace a hanobení za veřejné peníze. Ivan David objevil mimořádně pozoruhodný případ v Českém rozhlase
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ivan David

„Jednostranná propaganda šířená těmi, kteří ukradli Český rozhlas (zmocnili se cizí věci s úmyslem nakládat s ní jako s vlastní – skutková podstata krádeže) je do nebe volající. Nejtrapnější na věci je jejich póza jakýchsi mluvčích veřejného zájmu a samozřejmě pravdy a lásky, ve jménu kterých je přípustné nenávistně lhát,“ poznamenal velmi kriticky hned úvodem David. 

Následně si povšiml slov komentátora Karla Hvížďaly, jenž uvedl, že veřejnoprávní média musí být na politicích a politickém dění nezávislá. Jak David dodal, jemu osobně je jedno je-li rozhlas „nezávislý“, ale velmi mu vadí, že je neobjektivní, tedy dává „více prostoru“ jedné straně.

„Velmi ilustrativním příkladem je dnešní článek (a čtený komentář) ‚Týden očima Petra Schwarze: Jestli je tohle budoucnost demokracie, Země je placatá‘,“ popsal David se slovy, že tento článek podle něj začíná lživým tvrzením o pevné hlasovací koalici vítězného hnutí ANO s KSČM a SPD. 

Původní text ZDE.

„Proč tolik nenávisti (free hate)? Předseda ODS Fiala nebyl zvolen! Schwarzovo nezávislé srdce bije vpravo. Hodně vpravo. Takže Babišovi chybí lustrační osvědčení a je ‚sprostý podezřelý‘. Prezident by se panu Schwarzovi zavděčil, kdyby jmenoval premiérem Fialu, ‚předsedu ODS, druhé nejsilnější strany‘ (s rozdílem 164 %). S kým by skládal vládu, když skoro všem takticky a geniálně politologicky vzkázal, že jsou nepřijatelní, to netuším. Ale o to tu nejde,“ poznamenal dále David. 

Jak uzavírá, on sám si také píše co chce a je mu jedno, jestli se to jandům líbí. „Rozdíl je v tom, že za to nejsem placen z veřejného fondu. Ona totiž nezávislost není zárukou objektivity, je to bohužel skoro naopak. Zvláště když znamená nekontrolovanost a nepostižitelnost. Objektivita musí být pod kontrolou a deviace pod sankcí. Komentátor na stránkách veřejnoprávního rozhlasu (a na jeho vlnách) musí být nestranný,“ uzavřel David.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…