Odvolaný Dohnal v ČT prozradil, co se odehrálo už na první schůzce s Válkovou

07.04.2014 21:50

Podle odvolaného šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala bylo už z první schůzky s ministryní Helenou Válkovou vidět, jak bude jejich spolupráce pokračovat – tedy tak, že bude propuštěn. Nabízel jí prý určitou dobu na zkoušku, kdy by se ujistila o Dohnalově práci, o to však Válková nestála.

Odvolaný Dohnal v ČT prozradil, co se odehrálo už na první schůzce s Válkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal

Podle Petra Dohnala existují dvě roviny jeho sporu s ministryní spravedlnosti, která ho odvolala: Zaprvé ho odvolala podle jiného zákona, než podle kterého byl na své místo ustanoven, a zadruhé uvedla pro odvolání nepravdivé důvody. „Vyčítány mi jsou věci, o kterých musí být jasné, že jsem je nikdy nespáchal,“ hájil se Dohnal v Hyde parku na ČT. Proto se prý bude bránit soudní cestou.

Podle jeho slov už na prvním setkání cítil signály, jak bude jejich „spolupráce“ s ministryní pokračovat. „Pani ministryně mi řekla, že si se mnou nedokáže představit spolupráci, že jsem službu zmilitarizoval,“ stěžuje si Dohnal.

On sám chtěl přitom o svém dalším působení jednat. „Jsem profesionál, takže je mi jedno, kdo v čele ministerstva sedí,“ vysvětluje. Ona však jednání odmítla – stejně tak i návrh, aby dala jejich vzájemné spolupráci čas a například na podzim vyhodnotila Dohnalovu práci. Navíc mu po odvolání nenabídla žádnou funkci, Dohnal totiž neplánuje zatím odejít z činné služby.

Podle svých slov cítí velkou podporu, i od řadových zaměstnanců Vězeňské služby. „Jelikož dostávám spoustu e-mailů a spoustu SMSek i od řadových zaměstnanců, tak jsem přesvědčen, že ano,“ tvrdí. Myslí si totiž, že na úřad přinesl několik pozitivních věcí, kterých si zaměstnanci váží. Například to, že se vždy dodržovalo slovo. „Rovněž bylo o mně známo, že kdyby se cokoliv stalo příslušnému zaměstnanci ve službě, tak vždy bych se o něho postaral,“ ujišťuje Dohnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…