Proruská čepice! Napsali o demonstrantech. Jenže je to úplně jinak

18.11.2022 9:35 | Ze sítí

Poměrně velké dusno panuje kolem článku, který vyšel včera na serveru Novinky.cz a kde se píše o tom, že si někteří demonstranti vzali na hlavu čepici v ruských národních barvách. Součástí článku je i fotografie paní, který má zmíněnou čepici na sobě. Podařilo se ale dohledat, že zmíněná čepice je nabízena na E-shopu jako čepice v českých národních barvách pod označením Češi do toho! A jeden politik TOP 09 už naletěl.

Proruská čepice! Napsali o demonstrantech. Jenže je to úplně jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní průvod k budově České televize. Účastníci pochodu požadovali také demisi vlády

„Dav několika tisíc demonstrantů se vydal z Opletalovy ulice přes Nuselský most až na Kavčí hory. Během pochodu se vyvolávala hesla jako ‚demisi‘, ‚hanba vládě‘ nebo ‚přidejte se k nám‘. Někteří z demonstrantů měli dokonce na hlavách čepice v barvách ruské vlajky.“

To je doslovný přepis části textu článku, který vyšel na Novinky.cz pod názvem „Pochod na Kavčí hory. Lidé demonstrovali s čepicemi v barvách ruské vlajky.“

Ovšem zmíněná čepice se nachází na E-shopu Fler.cz. Kde je zcela jasně označena jako čepice v národních barvách a je v doprovodu dresu české sportovní reprezentace.

A toto osočení z proruskosti demonstrantů a pokusu rámovat tyto protesty jako proruské už budí reakce. „Takhle ten boj proti dezinformacím nevyhrajete, milá média... Omluvte se té paní, vy prolhané Novinky.cz? Vím, neomluvíte,“ napsal na svůj twitter v reakci na výše uvedený článek aktivista, pedagog a programátor Pavel Cimbál.

„Vy, novinářští nadlidé, pomlouvat, lhát a dezinformovat můžete. Liberální demokracie Vám dává asi nějakou výjimku, nebo co... A proto i skončí. A vy s ní,“ má jasno Cimbál.

„Myslel jsem, že novinářské dno bylo dosaženo, ale pokaždé mě něco překvapí,“ nenechala tato záležitost v klidu ani zakládajícího člena ODS Petra Paulczyňského.

Přidal se také Jiří Janeček z hnutí Chcípl PES.

A lékař Lukáš Pollert.

Na to, že se jedná o „proruskou čepici“, už naletěl asistent předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Petr Pelc.

„Ty čepice v ruské trikoloře, to je Vrábelův merch pro 17. listopadu? Ptám se pro vlastence, kteří na včerejší demonstraci zvolávali “jsme Češi”, napsal na svůj Twitter.

V další diskuzi pod svým příspěvkem se Pelc vyjádřil i k upozornění jednoho z diskutérů, že jde o čepice prodávané na e-shopu jako české, hokejové. Chce na tento prodej upozornit Fanshop českého hokejového týmu.

Dodejme, že na fotografii, kolem které se vše točí, má paní s onou čepicí na tváři namalovanou českou vlajku a v ruce bílou holubici míru. Detailní fotografie demonstrantů a rozhovory s nimi, které jsou pak publikovány v médiích, byly už v minulosti předmětem mnoha nedorozumění, vysvětlování a dokonce i trestních oznámení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…