Proruští povstalci se mají vyslovit k návrhu na odklad referenda

08.05.2014 11:45

O osudu separatistického referenda, plánovaného původně na tuto neděli, mají dnes na východě Ukrajiny rozhodovat vůdci proruských povstalců. Odklad kontroverzního hlasování ve středu doporučil šéf Kremlu Vladimir Putin a podle ruských médií je pravděpodobné, že radikálové v Doněcké a Luhanské oblasti jeho návrh nezamítnou.

Proruští povstalci se mají vyslovit k návrhu na odklad referenda
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Kdo, kdy a kde bude o odkladu referenda o státní samostatnosti rozhodovat, není úplně jasné. Obě „lidové republiky" sice už sestavily své vlády, podle doněckých separatistů má ale o osudu Putinova návrhu rozhodovat „lidové shromáždění". Jeho členové jsou novinářům z velké části neznámí.

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) by měla oznámit svou „cestovní mapu" pro řešení ukrajinské krize, jejíž návrh ve středu přivezl do Moskvy šéf OBSE Didier Burghalter. Plán by měl obsahovat časový rámec pro zastavení bojů, zahájení politického dialogu a odzbrojení nezákonných skupin. Obdržet ho má kromě Moskvy i Kyjev, Brusel a Washington.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…