Prostě bordel. Výpověď o tom, co se stalo včera

23.03.2016 7:05

Úterní atentáty v Bruselu, které si vyžádaly přes třicet mrtvých, spíše poukazují na situaci v Belgii než na schopnosti teroristů páchat atentáty po světě. Starosta Vilvoordu, ležícího na předměstí Bruselu, Hans Bonte nedávno dokonce označil belgická bezpečnostní opatření za „dokonalý příklad organizovaného chaosu“. Píše o tom server Novinky.cz.

Prostě bordel. Výpověď o tom, co se stalo včera
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

Slabiny belgických bezpečnostních sil ukazuje už to, jak dlouho trvalo nalezení Salaha Abdeslama, který se ukrýval v bruselské čtvrti Molenbeek. Vypovídá to také o neschopnosti belgických bezpečnostních sil se infiltrovat mezi muslimské radikály. Abdeslama totiž objevili až náhodou při rutinní razii.

Celý text je ZDE

Belgie je striktně rozštěpená mezi Vlámy a Valony, což například opakovaně bránilo sestavit po volbách vlády, a to nejen po dobu celých měsíců, ale i let. Projevuje se to i na funkčnosti federálních institucí včetně soudnictví, tajných služeb a policie. Vzhledem k silné regionalizaci se ale obtížně daří ustavovat i federální vyšetřovací týmy, natož zajistit spolupráci mezi odděleními ve valonské a vlámské části Belgie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…