Prostě je omrdáme. Pavel Šafr důrazně probral Babiše, náš současný režim i Čínu

23.09.2014 11:21

Bývalý šéfredaktor Reflexu a několika českých deníků Pavel Šafr je znám jako zásadní odpůrce předsedy hnutí ANO, ministra financí Andreje Babiše. Nyní na svém Facebooku vysvětlil, co mu na miliardáři a novém režimu, který zde prý zavedl, vadí nejvíc.

Prostě je omrdáme. Pavel Šafr důrazně probral Babiše, náš současný režim i Čínu
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Pavel Šafr

Anketa

Vadí vám, když politik mluví sprostě?

hlasovalo: 6859 lidí

Kromě toho okomentoval i kauzu „komunistického fízla“, poslance Zdeňka Ondráčka. Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se mu za toto označení musel omluvit, podle Šafra ale poslanec KSČM fízlem objektivně je a jeho mandát je urážkou demokratického parlamentu.

A pak už přešel k zásadnímu odhalení slovy: „Řeknu tady veřejně, čím mě vlastně nejvíce štve Andrej Babiš. Důvodem je podle něj především to, že tento člověk mnohokrát znectil demokratický režim po roce 1989. Jeho dvorní estébáci mnohokrát poplivali Václava Havla. Chci opravdu nahlas říci, že svobodný režim po listopadu 1989 byl ten nejlepší systém, který jsme jako národ kdy měli,“ pokračuje v kritice. Václav Havel podle něj napáchal řadu chyb, tak jako každý. „Ale ten chlap udělal z této země hrdé místo na světě,“ trvá na svém Šafr.

Místo této demokracie zde prý byl nyní nastolen nový režim, na kterém Šafra přednostně zaujalo, jak se vypořádává s pozůstatky minulosti. „Blbá nálada byla systémově odstraněna tím, že většině médií byla zacpána pusa. Část si ji přesně řečeno zacpala sama,“ dodává. Lidé už podle něj těžko mohou být z poměrů znechuceni, když o nich nikdo nenapíše nic kritického.

„Je to velice praktické a napomáhá to plynulé výrobě a provozu státu. Lidé jsou spokojenější a voličsky disciplinovaní. Koalice ČSSD, ANO, KSČM a Úsvitu vede naši zemi opět do tábora míru,“ posmívá se bývalý šéfredaktor.

Sranda, ze které tuhne úsměv

Jako praktická ukázka mu posloužila kampaň pražské senátní kandidátky za Babišovo hnutí ANO Laury Janáčkové. Původní profesí sexuoložka přišla s heslem „Láska, sex a politika“ (což ve spojení s tradičním sloganem „Ano, bude líp“ nabízí lákavé asociace) a na billboardech pózuje v odvážné horizontální pozici.

„Vypadá to jako sranda. Ale bohužel tu tuhne úsměv. Babiš angažuje herce, kteří už ani nemusí předstírat nějakou soutěž ideí a programů. Karikatura demokratické politiky získala novou dimenzi,“ píše Šafr, a v narážce na hesla hnutí ANO pro komunální volby dodává: „Prostě je omrdáme."

Ohledně zahraničně politické orientace je prý typické, že se Česká republika začíná více přátelit s Čínou, která přitom postupně likviduje svobodu v doposud autonomním Hongkongu. „Kandidáty do voleb tam musí totiž nově schválit zvláštní výbor, který nejprve kandidáty prokádruje,“ popisuje Šafr nejnovější opatření. Před sídlem místní správy proti tomu protestují studenti, ovšem čínská vláda prý vyhrožuje, že s nimi zatočí.

Toto by si prý měli uvědomit všichni, kteří Číně nadbíhají. „Nová politika naší vlády vůči Čínské lidové republice je fackou všem Číňanům, kteří usilují o demokratické změny,“ dodává Šafr.

Co přesně napsal Pavel Šafr na Facebook:

Poslanec Ondráček byl a stále je komunistickej fízl. A rád bych dodal, že je urážkou demokratického parlamentu, že tam sedí fízl, který se účastnil potlačování demonstrací.
Řeknu tady veřejně čím mě vlastně nejvíce štve Andrej Babiš. Tento člověk
opakovaně znectil demokratický režim po Listopadu 1989. Jeho dvorní estébáci mnohokrát poplivali Václava Havla. Chci opravdu nahlas říci, že svobodný režim po listopadu 89 byl ten nejlepší systém, který jsme jako národ kdy měli. Václav Havel měl různé chyby jako má každý smrtelník, ale ten chlap udělal z této země hrdé místo na světě.
Prohlédl jsem si volební prezentaci kandidátky do senátu Laury Janáčkové. Její volební heslo je "Láska, sex a politika" plus obligátní "ANO, bude líp". Vypadá to jako sranda. Ale bohužel tu tuhne úsměv. Babiš angažuje herce, kteří už ani nemusí předstírat nějakou soutěž ideí a programů. Karikatura demokratické politiky získala novou dimenzi. - Prostě je omrdáme.

Na tom novém režimu je zajímavá jedna věc. Blbá nálada byla systémově odstraněna tím, že většině médií byla zacpána pusa. Část si ji přesně řečeno zacpala sama. Ale lidé už nemohou být znechuceni, protože kritická žurnalistika zmizela do undergroundu. Je to velice praktické a napomáhá to plynulé výrobě a provozu státu. Lidé jsou spokojenější a voličsky disciplinovaní. Koalice ČSSD, ANO, KSČM a Úsvitu vede naši zemi opět do tábora míru.

Toto je důležité: Čínská vláda likviduje postupně svobodu Hongkongu. Kandidáty do voleb tam musí totiž nově schválit zvláštní výbor, který nejprve kandidáty prokádruje. Před sídlem hongkongské správy přibývají protestující studenti, ale čínská vláda vyhrožuje, že s demonstranty zatočí. Byl bych rád, aby toto věděli všichni, kteří tak usilují o rozvoj ekonomické spolupráce s nedemokratickými režimy. Nová politika naší vlády vůči Čínské lidové republice je fackou všem Číňanům, kteří usilují o demokratické změny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…