Prostě je ztřískali. V Česku začalo být veselo s Rumuny či Bulhary, zde jsou nová svědectví

28.11.2017 12:55

Zdá se, že poslední dobou je na Plzeňsku pořádné horko. Teploty se sice drží kolem nuly a z nebe čas od času padá sníh, jenže ani ten nestačí zchladit horké hlavy. Policie v poslední době musí řešit různé konflikty s cizinci – se Slováky, Litevci nebo s Bulhary.

Prostě je ztřískali. V Česku začalo být veselo s Rumuny či Bulhary, zde jsou nová svědectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční hlídka policie

Server Krimi-Plzeň.cz přinesl informace o tom, že na Plzeňsku měli strážníci o víkendu plné ruce práce. Hned v pátek zastavila dvojici cizinců Bulharů, která se rozhodla přecházet na červenou. Tato relativně banální, leč pro život velmi nebezpečná situace se změnila v drama. Policisté hovořili s mužem a ženou, když tu najednou přijel ke strážníkům vůz, vystoupil z něj muž a vrhl se hříšníka, který hodlal přecházet na červenou. Strážníci od sebe oba muže odtrhli a chtěli vědět, co se to děje.

„Celá situace měla podle prvotního podání vysvětlení vzniknout kvůli cizince, kterou měl pětadvacetiletý muž z Chodova předtím napomenout za nevhodné chování, když čekali ve frontě na výplatu. Dotčená žena jeho i jeho přítelkyni poté měla napadnout a muž ji měl v obraně udeřit do břicha. Cizinka pak měla volat svému synovi, který dorazil situaci řešit se svými kamarády po svém,“ vysvětlila mluvčí strážníků.

Celou zprávu naleznete zde.

Incident s Bulhary však nebyl zdaleka jediný. Další se týkal občana Litvy, který se v Plzni tak moc opil, že polehával na chodníku v Šumavské ulici. Nebyl schopen se ani postavit na nohy. Policisté mu pomohli a odvezli ho na záchytku. Stejný osud potkal dva opilé Slováky. Jeden z nich obtěžoval kolemjdoucí a policie ho musela zpacifikovat.

Další problém se týkal tří Rumunů, kteří se v sobotu večer naprosto bezdůvodně vrhli na mladíka, který si jen nesl kebab. Tři ‚Rumuni‘ mu jídlo vyrazili z ruky a vrhli se na něj.

„V sobotu v noci napadli tři Rumuni mladého muže vracejícího se Kollárovou ulicí od místního občerstvení, kde si byl koupit kebab. Tři muži, kteří šli proti mladíkovi, ho bez jakéhokoli důvodu napadli tak, že mu jídlo vyrazili z ruky, rozkopali pokrm po ulici a v napadání mladíka pak dál pokračovali. Mladík se schoval do jednoho ze zdejších podniků, kam ostraha odmítla cizince vpustit a přivolala policii, která případ s cizinci vyřešila na místě,“ napsal server.

To však nebyl jediný problém s Rumuny na Plzeňsku v poslední době. Před nedávnem na západě Čech stanul před soudem Rumun, který bodl nožem do břicha Moldavana. K incidentu došlo v jedné ubytovně, kde bydlí cizinci mířící do Česka za prací. Moldavané si na dvoře u ubytovny uspořádali oslavu a pozvali i dva Rumuny. V průběhu večera však mezi oběma skupinami došlo k potyčce. Jeden z Rumunů bodl do břicha Moldavana. U soudu se bránil tím, že jen bránil svého osmnáctiletého syna, kterého Moldavané údajně napadli. Informoval o tom server iDnes.cz.

„Chtěl jsem jen zachránit syna, aby ho neudeřil do hlavy. Ten nůž jsem měl u sebe, protože jsem si potřeboval u kontejnerů uříznout kousek drátu, abych si mohl pověsit vyprané prádlo. Když jsem zjistil, že jsem Sergeje bodl, strašně jsem se lekl. Chtěl jsem odejít na pokoj. Ale další z mužů mě zezadu praštil trubkou do hlavy. Pak do mě kopali a mlátili pět minut, než přijela policie,“ uvedl obžalovaný devětačtyřicetiletý Rumun. „Kdyby Sergej nezačal, nic by se nestalo,“ tvrdí.

Celou zprávu naleznete zde.

Tím však výčet problémů s cizinci na západě Čech stále nekončí. Na Karlovarsku policie zadržela čtyři cizince, kteří pracovali v jedné z místních firem. Vydávali se za Rumuny, protože tak mohli tvrdit, že jsou občany EU. Dokonce měli rumunské doklady. Jenže při jejich důkladnější kontrole vyšlo najevo, že jsou to padělky.

„Cizinci jsou podezřelí z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Jsou v cele, kde čekají na soudní řízení. V případě odsouzení je může soud poslat až na tři roky do vězení,“ uvedla pro server Deník.cz uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Celou zprávu naleznete zde.

Pokud jde o kriminalitu občanů rumunské národnosti, problém byl nedávno i v Boskovicích na Moravě. Více k incidentu ZDEbylo z něj pořízeno i následujícící VIDEO:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …