Prostě po uprchlících střílet. Řešení, ke kterému přistoupila hraniční země

31.03.2016 10:30

Podle syrské exilové organizace SOHR, se sídlem v Londýně, zastřelili v uplynulých čtyřech měsících turečtí strážci nejméně šestnáct uprchlíků včetně tří dětí. Stalo se tak prý na hranici se Sýrií. Informoval o tom server Novinky.cz.

Prostě po uprchlících střílet. Řešení, ke kterému přistoupila hraniční země
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Jeden z tureckých pašeráků, který hovořil s The Times, uvedl, že turečtí vojáci dřív uprchlíkům s přechodem pomáhali, nosili jim tašky. „Teď po nich střílejí,“ řekl. List navíc uvádí, že skutečný počet zastřelených bude zřejmě vyšší. Číslo není možné určit s ohledem na situaci na syrské straně hranice. Ti migranti, kteří jsou zasaženi už na turecké straně, jsou ponecháváni v Turecku a převáženi do nemocnic. 

O střelbě do lidí již v minulosti informovala organizace Amnesty International. 

Jak následně uvedl další z britských deníků The Daily Mail, přístup na hranicích změnily turecké pohraniční síly v prosinci, když na zemi tlačila Evropská unie, aby omezila počet běženců připlouvajících z Turecka do Řecka. Do Turecka v té době proudily tisíce Syřanů v důsledku ofenzívy Ruska a syrské armády na severozápadě Sýrie. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…