Prostě to nějaké hovado nepřineslo včas, rozjel se Kalousek a ukazoval na Babiše

20.10.2015 16:35

Vládní peripetie se zákonem o vyšším zdanění hazardu, zdá se, pokračují. Poslance totiž příští týden čeká mimořádná schůze, na které budou projednávat vládní návrh. „Prostě to nějaké hovado z Ministerstva financí nepřineslo do sněmovny včas,“ okomentoval situaci Miroslav Kalousek.

Prostě to nějaké hovado nepřineslo včas, rozjel se Kalousek a ukazoval na Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek v pořadu OVM

Vláda chtěla původně návrh na vyšší zdanění hazardu projednat na řádné říjnové schůzi sněmovny a schválit jej za jeden den. K tomu však nedošlo, jelikož to prostě nestíhá.

„Nikdo nás nemůže připravit o právo podávat pozměňovací návrhy,“ vysvětlil Kalousek důvody, proč TOP 09 a ODS nesouhlasí s rychlým schválením zákona během jeho prvního čtení.

Vláda tedy zatím neví, jak zákon dopadne a jakým způsobem se tedy bude od ledna hazard danit. Což ovlivňuje i jednání o státním rozpočtu, ve kterém se již počítalo s konkrétní částkou, jež do něj připluje právě z daní za hazard.

Poté, co Kalousek jednání vlády v pozdních hodinách zablokoval, rozhodla se vláda nesnažit se prosadit jej po půlnoci a místo toho vyhověla Kalouskovi a předložila vlastní návrh. Jenže pozdě a poslanci si najednou uvědomili, že nemají kdy jej projednat.

„Prostě to nějaké hovado z Ministerstva financí nepřineslo do sněmovny včas, protože z Úřadu vlády je to do sněmovny daleko, a tak by se to muselo projednávat v sobotu, proto má být mimořádná schůze,“ vysvětlil Kalousek.

I přes peripetie, se kterými se zákon v současnosti potýká, jej i přes schválení vlády a připomínky opozice čeká projednání Senátem a následné podepsání samotným prezidentem Milošem Zemanem.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…