Prostě zábava. Babišův politik zpražil TOP 09, která se včera čertila

08.09.2016 12:30

Omyl přiznal poslanec TOP 09 Daniel Korte. Původně tvrdil, že ministr Andrej Babiš neposlal do Sněmovny ani jednou zprávu o použití odposlechů, čímž podle něj porušuje zákon. Teď musel přiznat, že několik zpráv ve Sněmovně je. Informoval o tom server iDNES.cz.

Prostě zábava. Babišův politik zpražil TOP 09, která se včera čertila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

„Své povinnosti si plníme,“ reagoval ve čtvrtek ministr Babiš. Postup poslance Korteho označil na tiskové konferenci za skandální. „Bylo by dobře, kdyby nepokračoval v té kampani. Nenecháme se šikanovat,“ řekl ministr financí.

„Vaše veřejná vystoupení, podpořená předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem, při kterých jste opakovaně prezentoval zjevné nepravdy o údajném neposkytování zpráv o použití operativně pátracích prostředků Celní správou ČR, považuji za hrubé zneužití tohoto významného kontrolního orgánu Poslanecké sněmovny k předvolebnímu politickému boji,“ napsal také Babiš v otevřeném dopise Kortemu.

Celý text je ZDE

„Poté, co tato závažná podezření vysvětlíte, vás zároveň žádám o veřejnou omluvu stejného důrazu, jakého dosáhlo křivé obvinění mé osoby od vás i pana předsedy Kalouska. Jsou-li tyto závažné manipulace, ať už motivované politickým bojem, či špatným fungováním vaší komise, jediným prostředkem, jakým chcete hájit tradice, prosazovat odpovědnost a dosáhnout prosperity v naší zemi, je mi to velice líto,“ napsal. Na tiskové konferenci ale řekl, že o omluvu od Korteho už nestojí. Podle něj by měl poslanec za TOP 09 jít na protialkoholní léčení.

Babiš už v úterý na tvrzení, s nímž Korte a šéf TOP 09 Miroslav Kalousek přišli, že neposílá do Sněmovny zprávy o odposleších, reagoval, že jde o lež. A hnutí ANO rozeslalo novinářům kopii doručenky jedné ze zpráv o odposleších, která byla poslána do Sněmovny.

S dvoudenním zpožděním teď poslanec TOP 09 Korte přiznává, že to tak skutečně je. Korte Právu přiznal, že ve sněmovním trezoru pro utajované dokumenty jsou dvě zprávy od celníků podepsané Babišem a další ještě z dob, kdy byl ministrem Kalousek. Problém je v tom, že dokumenty celní správy převzaté bezpečnostním ředitelem dolní komory zůstaly v trezoru a na stůl komise se nikdy nedostaly.

Prostě zábava

Celou kauzu okomentoval na sociální síti člen pražského městského zastupitelstva Patrik Nacher (ANO). „To je zábavné pozorovat, jak se během pár dnů může totálně změnit situace. Nejprve poslanec Korte útočil na Babiše, aby se omluvil za své výroky o Letech. I přesto, že tak Babiš učinil několikrát, pan poslanec útočil dál,“ píše Nacher.

Nyní se zjistilo, že nesmyslně napadl Babiše za neposílání zpráv o odposleších z Celní správy do poslanecké komise, které se ovšem našly v trezoru PS. „Že by přišla omluva za to, že preventivně někoho napadá, protože je to snazší než otevřít skříňku? Nikoliv. Pan Korte národu suše sdělí, že tu není od toho, aby něco hledal v útrobách sněmovny... Prostě zábava,“ dodal Patrik Nacher.

Celý text příspěvku Patrika Nachera na jeho facebookovém profilu:

To je zábavné pozorovat, jak se během pár dnů může totálně změnit situace. Nejprve poslanec Korte útočil na Babiše, aby se omluvil za své výroky o Letech. I přesto, že tak Babiš učinil několikrát, pan poslanec útočil dál. Nyní se zjistilo, že nesmyslně napadl Babiše za neposílání zpráv o odposleších z Celní správy do poslanecké komise, které se ovšem našli v trezoru PS. Že by přišla omluva za to, že preventivně někoho napadá, protože je to snažší, než otevřít skříňku? Nikoliv. Pan Korte národu suše sdělí, že tu není od toho, aby něco hledal v útrobách sněmovny...Prostě zábava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…