Prostitutky a nepracující vězni. Bývalý odsouzený odhaluje, jak to chodí v české base

24.02.2014 10:56

Propuštěný lupič Zdeněk Perský popsal deníku MF Dnes, jak to chodí za mřížemi. „Nejhorší je, když se dostanete mezi nepracující vězně. Když jste vícekrát trestaný, tak už se vás šikana netýká. Nejideálnější je ve vězení nepít kafe, nekouřit, nesladit, pak máte klid, nikdo vám nic nesebere," říká a dodává, že ve vězení lze za peníze zajistit i sex s prostitutkou.

Prostitutky a nepracující vězni. Bývalý odsouzený odhaluje, jak to chodí v české base
Foto: Archiv
Popisek: Věznice - ilustrační foto

Anketa

Který z českých politiků se nejlépe vyjadřoval k situaci na Ukrajině?

1%
90%
hlasovalo: 5136 lidí

Lupič Zdeněk Perský je respondentem MF Dnes od doby, kdy na něj narazila, když se rozhodla zmapovat, jak se žije některým propuštěným vězňům. Za mříže šel poprvé, sotva prý dostal občanku, v patnácti letech, ještě před listopadem 1989. „Já jsem to bral jako dobrodružství. Zase jsem šel do ulic, to podsvětí mě pohltilo," popisuje Perský svoje první uvěznění a propuštění.

Zdeněk Perský je podle MF Dnes svým způsobem vězeňská celebrita. Píše knihy, vystoupil kdysi v pořadu Jana Krause. Ovšem pak se zase vrátil do vězení po přepadení směnárníka.

Perský prý s Davidem Rathem nesouhlasí, že „vězení je tortura". „On Rath ani nebyl ve skutečném vězení, protože to by možná ani nepřežil," míní zkušený recidivista.

„Skutečné vězení" je podle Perského třeba Horní Slavkov. „Nejhorší je, když se dostanete na oddělení mezi nepracující vězně, kde je hrozná bída a krize," říká. Perský sám má údajně raději vazbu. Dokonce poznamenal, že mu připomíná „tibetský klášter".

Žena se tam nepašuje z civilu, ale z výkonu vazby

Perský podle informací MF Dnes připouští, že ve vězení je možná i prostituce. „Za peníze jde všechno. Sám jsem to zažil ve vězení Jiřice, ale žena se tam nepašuje z civilu, ale z výkonu vazby. Pár se nechá zavřít třeba v koupelně na hodinu a bachař za to dostane peníze," prozrazuje praktiky ve vězení Perský.

K dobru přidal ještě podobnou příhodu z borské věznice, kde prý měli vězeň a obviněná při podobné schůzce takový strach, že k sexu nakonec ani nedošlo.

On sám prý na útěk nikdy nepomýšlel, protože by žil jako psanec, dokonce by to považoval za slabost. Chápe to jen u hodně dlouhých trestů. Šikanu kupodivu nepoznal. „Člověk si musí udělat ve vězení svůj svět a nesmí si ho nechat narušit. Když jste vícekrát trestaný, tak už se vás šikana netýká. Ta je spíš jen, tam kde vězni nepracují. Tam, kde pracují, mají všichni peníze a mohou do kantýny. Nejideálnější je ve vězení nepít kafe, nekouřit, nesladit, pak máte klid, nikdo vám nic nesebere," popisuje poměry Perský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…