Berme prostitutky jako výkonné umělkyně, říká vážně poslanec od Peake

31.07.2013 13:08

Poslanec strany LIDEM Viktor Paggio by chtěl prostituci prohlásit jako legální povolání. Živnost prostitutky by se dokonce mohla dostat do obchodního rejstříku pod označením výkonná umělkyně. Během středečního jednání se jeho návrhem zákona o toleranci sexuálních služeb bude zabývat vláda premiéra Jiřího Rusnoka. Napsal to server Týden.cz.

Berme prostitutky jako výkonné umělkyně, říká vážně poslanec od Peake
Foto: internet
Popisek: Prostitutka na posteli

Paggio tvrdí, že mnoho mužů a žen provozuje prostituci dobrovolně. Podniky, které jim poskytují místo a podmínky, se ale pohybují v takzvané šedé zóně anebo jsou přímo v ilegalitě.

Pražští zastupitelé chtějí registr prostitutek

"Je to vrcholně liberální téma. Prostituce je tabu, do kterého se žádné straně nechce," zdůvodnil poslanec, proč hodlá zlegalizovat nejstarší řemeslo. 

V Poslanecké sněmovně přitom leží podobný návrh, který připravili pražští zastupitelé. Ti rovněž chtějí zlegalizovat prostituci a provozování nevěstinců. Zároveň usilují o jejich regulaci. V návrhu jsou stanoveny podmínky pro zřízení a provoz erotických klubů a služeb. Zastupitelé by rádi prosadili, aby každý, kdo se rozhodne pro zmíněné povolání, musel získat oprávnění a povolení na živnost.

Paggio chce posílit práva. Nechce ale cejchovat ani dávat na seznamy 

Paggio se ale chce ubírat jinou cestou. Rád by posílil práva žen vydělávajících si na sexuálních službách. "Celý ten zákon je postaven na empowerment, posílení jejich práv, abychom je nenaháněli, necejchovali a nedávali na seznamy nebo jim rozdávali kartičky. Je to přesně naopak. Nechme je být a dejme jim právní jistotu," popsal Týdnu.cz.

Podle Paggiova návrhu by se prostitutky mohly dokonce obrátit na soud v případě sporu o zaplacení.

Prostitutka by poté mohla být vedena jako živnostnice v obchodním rejstříku pod označením výkonná umělkyně. Podobně jako herečka, sportovkyně nebo spisovatelka by měla čtyřicetiprocentní daňový paušál.

"Konkurenční návrh Hlavního města Prahy, který počítá s tvorbou seznamu prostitutek a prostitutů, je úplně mimo realitu," míní Paggio. Prostitutky by prý přišly o anonymitu.

Pokuta 20 tisíc za nechráněný sex

V zákoně poslance liberálních demokratů je také možnost zakázat reklamu na sexuální služby. Předešlo by se tak problémům se spoře oděnými tanečnicemi v neony osvětlených výkladních skříních.

Došlo by také k zavedení pokut. Týkaly by se těch, kteří by chtěli nechráněný sex, který by provinilce vyšel na 20 tisíc korun sankce. Paggio tímto způsobem chce zamezit přenosu pohlavních chorob. Povinné zdravotní prohlídky totiž vyvolávají klamný dojem, že je „provozovatelka“ služby zdravá. Přitom to nemusí být pravda.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…