Proti uprchlíkům speciální jednotku policie! Návrh od Chovance

04.05.2016 7:02

Evropská unie se podle všeho skutečně chystá zavádět kvóty na běžence. Pokud by o stanovený počet země neměla zájem, mohla by se ze závazku vykoupit. Cena však bude poměrně vysoká- v přepočtu až sedm milionů korun na jednoho běžence. České ministerstvo vnitra proto již chystá náležitá opatření.

Proti uprchlíkům speciální jednotku policie! Návrh od Chovance
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

S informací o „finančních kompenzacích“ přišel list Financial Times, podle něhož má jít o nové ustanovení tzv. „dublinského systému“, upravujícího udělování azylu v EU. Změny mají již dnes schválit eurokomisaři.

Český premiér Bohuslav Sobotka opět zopakoval, že „kvóty jsou slepou uličkou“ a vyzval EU, aby tento nápad už konečně opustila. Obdobně hovoří i jiní čeští politici, jejichž názor přináší deník Lidové noviny.

Ministerstvo vnitra navíc chystá zvláštní policejní jednotku proti případné vlně nelegální migrace. Podle deníku Právo by měla spadat pod cizineckou policii a celkem by měla mít 181 příslušníků, rozmístěných v Praze, Brně, Ostravě a Pardubicích. V případě potřeby by měla okmažitě aktivně zajišťovat bezpečnost a ochranu českých hranic, případně být připravena na okamžité vyslání do zahraničí. Pokud by nebyla využívána takto, měla by se podílet na odhalování terorismu, zajišťovat pořádek na veřejných shromážděních nebo pomáhat při odstraňování následků katastrof a živelných událostí.

Nápad ministra vnitra již podpořilo hnutí ANO a komunisté, proti není ani bezpečnostní expertka opoziční ODS Jana Černochová. Podle ní by se však místo přeskupování policistů do speciálních jednotek mělo začít s tím, aby byli policisté pořádně vybaveni. „Chybějí boty, neprůstřelné vesty, zbraně,“ připomněla. Rovněž by se prý měli policisté pořádně vycvičit, aby se nestalo to, co minulý rok v Uherském Brodě, kde šílený střelec zavraždil osm lidí a policii trvalo dvě hodiny, než se k němu dostala. Marek Černoch z hnutí Úsvit se naopak domnívá, že 180 policistů nedokáže tak rozsáhlý problém, jako je migrace, vyřešit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …