Protibabišovský Šuman znovu vysílá. Tentokrát národu představil jeho dvorního šéfredaktora Istvana Léko

06.06.2017 19:49

István Léko, šéfredaktor Lidových novin, se dnes dostal na paškál skupiny Julius Šuman, jež se rozhodla představit 32 Andrejových kluků. To jest mužů, kteří podle ní patří do okruhu předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

Protibabišovský Šuman znovu vysílá. Tentokrát národu představil jeho dvorního šéfredaktora Istvana Léko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Andrej se nevyskytl v roce 2011. Žil tu s námi vždy a má spoustu kamarádů,“ uvádí skupina seriál, v jehož prvním díle představila samotného Julia Šumana. „Klíčový svědek, jenž pod přísahou potvrdil, že spis agenta Bureše je zfalšovaný a založený bez vědomí Babiše. Proti tomuto tvrzení se ohrazují historici a experti slovenského Ústavu pamäti národa,“ napsali k němu. 

Dnes však přišlo na přetřes „způsobné dítě István Léko“. „Novinář, nyní šéfredaktor Lidových novin, jež patří Agrofertu. Je dlouholetým osobním přítelem Andreje Babiše,“ uvádí Léka Šuman. „S Andrejem Babišem úzce spolupracoval dlouho před založením hnutí ANO. Mimo jiné vedl portál www.ceska-pozice.cz, jenž Babiš skrytě financoval. Má velký vliv na Babišovu personální politiku a na stanovování politické agendy,“ dodal Šuman s tím, že jeho noviny často očerňují politické protivníky hnutí ANO. 

Původní text ZDE.

Skupina Július Šuman již na svém twitterovém profilu zveřejnila nahrávky, na nichž se Babiš, ještě jako ministr financí, vulgárně vyjadřuje o svých kolezích z vlády, či jak se domlouvá s redaktorem MF Dnes Markem Přibilem ohledně novinových článků. Babiš celou kauzu považuje za účelovou a nahrávky za sestříhané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …