Protikorupční advokát má radost: Policie mi dává za pravdu, Dvořák je zločinec

19.10.2013 14:58

Advokát Václav Láska do povědomí veřejnosti vstoupil především kritikou Dopravního podniku Hl. města Prahy za údajně předražené zakázky na jízdenky. Někdejší generální ředitel DPP Martin Dvořák kvůli tomuto obviňování označil kdysi Lásku za skutečného zločince. Vývoj události však podle advokáta svědčí proti panu Dvořákovi.

Protikorupční advokát má radost: Policie mi dává za pravdu, Dvořák je zločinec
Foto: red
Popisek: Václav Láska

Václav Láska se profiloval nejen jako advokát bojující proti korupci, ale nedávno se také rozhodl vstoupit do politiky. Ve Středočeském kraji vede kandidátní listinu Strany zelených a vymezuje se především proti exministrovi financí Miroslavu Kalouskovi, jenž vede v kraji kandidátku TOP 09. Kalouska lze porazit Láskou, volají středočeští zelení. A právě Václav Láska cítí jako zadostiučinění fakt, že kriminalisté v minulých dnech obvinili právě exředitele DPP Martina Dvořáka.

Celé vyjádření Václava Lásky ZDE

„Zrovna nedávno soud zamítl další žalobu na ochranu osobnosti, kterou proti mně podala jedna ze společností, která se mojí analýzou cítí dotčena. Byť zahájení trestního stíhání není pravomocným rozsudkem, jsem rád za to, že se začíná ukazovat, kdo tu skutečně je 'reálným zločincem',“ řekl ke kauze Václav Láska, advokát a lídr SZ ve Středočeském kraji.

Sluší se dodat, že Martin Dvořák ve vyjádření pro Českou televizi jakékoli své pochybení odmítl. Obvinění policie nerozumí a redaktora, který informoval o údajném korupčním jednání v DPP, označil za lháře. Ve svém projevu před kamerami byl velmi nekompromisní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…