Protikorupční policie prý vyšetřuje další IT projekt Prahy

05.02.2014 11:48

Podle aktuálních informací České televize vyšetřuje protikorupční policie další IT projekt hlavního města Prahy. Detektivové si údajně vyžádali smlouvy k ekonomickému systému, který stál nejméně miliardu korun.

Protikorupční policie prý vyšetřuje další IT projekt Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Informace o tom, že Praha chystá otevřené výběrové řízení na nový ekonomický systém, se objevila už počátkem letošního roku. Hodnota čtyřleté zakázky je 600 milionů korun. Záměr dnes schválili radní. Zastupitelé jej na stůl dostanou v únoru.

„Nyní připravíme podmínky pro výběrové řízení. Samotný výběr bude znovu schvalovat rada i zastupitelstvo," uvedl radní pro informatiku Jan Vašíček (TOP 09). Vítěz soutěže zajistí účetnictví magistrátu, městských částí, městské policie a 800 příspěvkových organizací města.

Ekonomický kolaps

Smlouva na dosavadní ekonomický systém, za který Praha od roku 1993 zaplatila zhruba dvě miliardy korun, skončila v závěru roku. Kvůli nevýhodně nastaveným smlouvám z minulosti byla jediným vlastníkem autorských práv k systému firma Gordic. První náměstek primátora Jiří Vávra už v prosinci řekl, že bez ní hrozí městu „ekonomický kolaps".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…