Protikorupčník Janeček: Já jsem král a Žito 44 můj šašek

01.12.2012 8:00

Projev Daniela Landy během Českého slavíka bylo podle miliardáře a bojovníka proti korupci Karla Janečka špatný. Landa alias Žito 44 své věty formuloval špatně a údajně to myslel jinak. Kdyby celý proslov znal Janeček dopředu, snažil by se to Žitu 44 rozmluvit. Jinak ale podnikatel za zpěvákem stojí.

Protikorupčník Janeček: Já jsem král a Žito 44 můj šašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protikorupčník Karel Janeček

Zpěvák Dan Landa na předávání slavnostních cen Českého slavíka zastrašoval plný sál lidí slovy: „Můj král králů je Karel, je to Karel Janeček, šéf protikorupčního fondu. Takže vám říkám, jestli budete někdo zlobit krále Karla a budete mu vyhrožovat, já vám ublížím.“

Landa má jen strach

Podle miliardáře Karla Janečka to Dan Landa řekl velmi nešťastně, myslel to prý jinak. „V žádném případě nechtěl hrozit lidem, kteří si mě dovolí kritizovat. Vyhrožování bylo špatně, bohužel,“ míní Janeček v rozhovoru pro MF Dnes a dodává, že kdyby věděl dopředu, jak bude svá slova Žito 44 formulovat, snažil by se mu je rozmluvit. Landa má prý jen strach, aby někdo Janečka vadícího zlodějům nezastřelil.

Král a šašek

Janeček jejich vzájemný vztah chápe jako vztah krále a šaška. „Daniel má své krále moudrosti, síly a já jsem jako nad nimi,“ dodává. To, že se Landa představuje jako Žito 44, je prý jeho svět. Janeček v tom nevidí nic špatného.

A nic špatného podnikatel nevidí ani na tom, že Landovy kroky mohou být jistá marketingová strategie. Přesto si podnikatel dává pozor, aby jeho jméno a to, co dělá pozitivní evoluce, nebylo poškozeno lidmi s nečistými úmysly.

Zloděj volá, chyťte zloděje

Fakt, že u některých lidí Landovo vystoupení zanechalo znechucení k pozitivní evoluci, si Janeček přiznává. Není to ale podle něj oprávněný dojem. Protože přesně tohle dělá pozitivní evoluce, tedy snaha propojit slušné a férové lidi s dobrými úmysly.

To, že ho označil Václav Klaus mladší jako fašistu, je obrovský blábol, míní. „U něho by přitom skoro šlo použít pořekadlo: Zloděj volá, chyťte zloděje,“ brání se Janeček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…