Protistátní názory, které jsou v rozporu s politikou vlády! Šokující věta Chovancova mluvčího. A odhalení, co skutečně dělá „centrum proti dezinformacím“, společně s bakalovci

22.06.2017 9:45

„Jednak v to počítáme aktivní autory alternativních médií, jednak skupinu pseudoexpertů či autorit, které se snaží intenzivně prosazovat narativy, které jsou v rozporu s českými bezpečnostními zájmy definovanými Bezpečnostní strategií ČR, do veřejné debaty a mediálního prostoru.“ Takto definoval mluvčí Ministerstva vnitra Jiří Korbel okruh lidí, kteří podle Chovancova úřadu šíří „dezinformace“. Prostřednictvím Bakalova serveru Aktuálně.cz nyní na veřejnost unikl seznam médií, na které se zaměřuje Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám. Jsou mezi nimi i ParlamentníListy.cz.

Protistátní názory, které jsou v rozporu s politikou vlády! Šokující věta Chovancova mluvčího. A odhalení, co skutečně dělá „centrum proti dezinformacím“, společně s bakalovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

AC24, Svět kolem nás, Lajkit, Vědomosti, New World Order Opposition, Svobodné noviny, Vlastenecké noviny, Aeronet. Ale také Parlamentní listy a jejich subportály. To jsou média, která podle serveru Aktuálně.cz. vlastněného neoblíbeným miliardářem Zdeňkem Bakalou monitoruje Ministerstvo vnitra jako dezinformační servery. Nejde o oficální sdělení ministerstva, ale o výsledek studia interních pracovních materiálů resortu, které unikly do redakce Aktuálně.cz. Ta se o svá zjištění podělila v článku s titulkem ,,Myšlenky odporující zájmům státu šíří až sto vlivných lidí, tvrdí vnitro. V hledáčku má na 40 webů".

V hledáčku Centra proti terorismu a hybridním hrozbám jsou téměř čtyři desítky českých dezinformačních a alternativních serverů. Oficiální seznam však neexistuje, jména serverů se objevují jen v pracovních dokumentech Centra. Mluvčí ministerstva vnitra Jiří Korbel však podrobné informace, například právě o Parlamentních listech, nechce poskytnout. Navíc, jak uvedl Korbel, Centrum denně zachytí jen minimum dezinformačních článků, zachycuje však několik desítek jasně tendenčních, neobjektivních a nevyvážených článků.

Anketa

Odvádí Milan Chovanec ve funkci ministra vnitra dobrou práci?

6%
94%
hlasovalo: 5573 lidí

Původní text ZDE

Většinovým vlastníkem vydavatelství OUR MEDIA, pod nějž Parlamentní listy spadají, je senátor Ivo Valenta (Soukromníci). Ten je tím, že je v dokumentech Centra, poctěn. „Je to výborná reklama a dobré vysvědčení. Protože pokud někdo monitoruje Parlamentní listy, tak mají strach z toho, že jsou jedním z mála médií, která píší pravdu,“ uvádí s tím, že stane-li se případná chyba – jako s otištěním cíleně lživých článků zaslaných aktivisty – neznamená to, že někdo chce úmyslně dezinformovat.

Ministerstvo pak také uvedlo, že v Česku je až 100 vlivných lidí, kteří dezinformace šíří. Počítáni jsou mezi ně jak aktivní autoři alternativních médií, tak skupina pseudoexpertů či autorit. „Jednak v to počítáme aktivní autory alternativních médií, jednak skupinu pseudoexpertů či autorit, které se snaží intenzivně prosazovat narativy, které jsou v rozporu s českými bezpečnostními zájmy definovanými Bezpečnostní strategií ČR, do veřejné debaty a mediálního prostoru,“ sdělil mluvčí resortu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…