Protiúder z ČT: Je čas se bránit, vy neschopní lháři. Jak fízlové. Dávám to právníkům

02.03.2016 7:45

Mediální přestřelka mezi lidoveckým europoslancem Tomášem Zdechovským a aktivistkou Monikou Elšíkovou, vystupující pod pseudonymem Monika Le Fey, která pracuje jako redaktorka pořadu Reportéři ČT, ohledně norského Barnevernetu, pokračuje. Poté, co Zdechovský v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz odmítl, že by informace o Barnevernetu byly pouhé mýty, a zkritizoval reportáž ČT, se Le Fey do Zdechovského ostře pustila na sociální síti.

Protiúder z ČT: Je čas se bránit, vy neschopní lháři. Jak fízlové. Dávám to právníkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

Anketa

Jakou školní známku zatím dáváte politikovi Andreji Babišovi?

55%
6%
3%
3%
33%
hlasovalo: 16295 lidí

V pořadu České televize 168 hodin se například uvádělo, že na Zdechovského napsali krajané žijící v Norsku stížnost. A to v souvislosti s jeho kritikou norského úřadu pro ochranu dětí Barnevernet. Stížnost směřovala k předsedovi křesťanskodemokratické frakce v Evropském parlamentu. Zdechovský prý používá manipulaci a nedůvěryhodné informace.

„Norská premiérka mi nedávno při rozhovoru přiznala, že Norsko není schopné kontrolovat všechny úředníky Barnevernetu, kteří i podle ní dělají chyby. A byla v reportáži ČT zmíněná premiérka? Když toto tvrdí, také manipuluje s fakty a lže? Podle mě byla reportáž jednostranná a nevyvážená bez toho, aby opravdu reflektovala to obrovské množství případů násilného odebírání dětí v Norsku, které se ukázaly jako přehmaty,“ reagoval v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz europoslanec Tomáš Zdechovský.

Lidé nejsou hloupí, aby tomu věřili

Uvedl také, že všechny údajné „mýty“ se často objevují ve zprávách Barnevernetu při jednání před komisí a soudem, kdy bývají používány jako podpůrné argumenty proti biologickým rodičům. „Paradoxně ani Česká televize tyto mýty nevyvrátila, ale spíše potvrdila. České maminky vlastně v reportáži říkají, jak je to skvělé, že děti nemají sladkosti každý den. Celá reportáž vyzněla jako taková jedna velká reklama na Barnevernet, který všem pouze ‚pomáhá‘ a je naprosto úžasný. Není. A lidé nejsou hloupí, aby tomu věřili,“ uvedl Zdechovský.

Brutální násilí v rodině Michalákových?

Na Svobodném fóru byl zveřejněn text Moniky Le Fay, která v něm píše o kauze Michalákovi: „Děti Evy Michalákové nebyly odebrány bezdůvodně. Ale poté, co rodinu dlouhodobě sledovali sociální pracovníci, a přestože úřady měly zájem zachovat rodinu, rozhodly se nakonec jinak... Rozhodující bylo svědectví jednoho ze synů, který se svěřil učitelce, že ho v noci tatínek budí, dělá s ním věci, které jsou mu nepříjemné, a že i maminka dělá věci, které se mu nelíbí. Velmi podrobně popsal sexuální praktiky, penis svého otce a další věci, o kterých se nikde nepíše... Bylo zjištěno, že v rodině dochází k brutálnímu násilí, které otec s diagnózou paranoidní schizofrenie páchá na své ženě i dětech. Děti chodily do školky nemocné a s horečkou, nekomunikovaly, zaostávaly, jevily známky psychického a fyzického strádání. Poté, co se ukázalo, že syn má kromě nočních můr také poškozený konečník a krev ve stolici, začaly úřady jednat velmi rychle. Díky tomu se děti velmi rychle dostaly k pěstounům.“

K tomu Zdechovský řekl, že nerad komentuje lži a nesmysly. „Před rokem jsme hovořili s kolegy v Norsku a s policisty, kteří případ vyšetřovali. Ti jednoznačně odmítli obvinění s tím, že pokud by to byla pravda, jsou oba rodiče ve vězení. Myslím, že ve světle této informace si asi dokážete udělat obrázek o morální integritě dotyčné dámy,“ uvedl na adresu Moniky Le Fey.

Celý rozhovor s Tomášem Zdechovským je ZDE.

Zdechovský si nemůže říkat, co ho napadne

Reakce Elšíkové alias Le Fey na sebe nenechala dlouho čekat. Na svém facebookovém profilu reagovala nezvykle ostře: „Zdechovský si možná myslí, že může jako europoslanec říkat, co ho napadne. Nemůže. Dávám to právníkům a ti si s tím poradí,“ napsala na sociální síti Elšíková v reakci na rozhovor uveřejněný na ParlamentníchListech.cz

Již v pondělí se Elšíková na svém facebookovém profilu pustila do jednoho ze zakládajících členů ODS Petra Štěpánka, který byl mimo jiné členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. V reakci na Štěpánkovu kritiku vedoucího redaktora Reportérů ČT Marka Wollnera a moderátorky pořadu 168 hodin Nory Fridrichové napsala, že „Štěpánek se zase naváží do Marka Wollnera a už i do Nory Fridrichové a používá přitom dehonestační tvrzení, za která by se nestyděl kdejaký fízl“.

Štěpánek je dno společnosti

Štěpánka a další, kteří dlouhodobě kritizují Českou televizi, označila za dno společnosti. Zaštiťuje se přitom samotným Masarykem.

„Nejspíš i je měl na mysli Masaryk, když mluvil o patologické sedlině. Nejlepší bude to nečíst, nesdílet a nezabývat se tím. Reportéři ČT a pořad 168 hodin patří léta k těm, kdo se nebojí jít do konfliktu s politiky, lháři a manipulátory. Samozřejmě tím leží mnoha lidem v žaludku. Kromě toho jsou trnem v oknu společenství neschopných, kteří by taky chtěli být na obrazovce a nechápou, že jim to ani přátelství se Zemanem nebo Klausem nezařídí,“ pustila se Elšíková do Štěpánka a jeho přátel.

A v chválení Reportérů ČT pokračovala: „Ono vytvořit pořad, který má kontinuálně několik let vysokou úroveň, je poměrně těžké a málokdo ustojí permanentní tlak a stres. Noře Fridrichové včera zablokovali FB profil. Proti Marku Wollnerovi jede kampaň už delší dobu. Asi nastal čas k tomu, zastat se veřejnoprávních médií.“

Ve známost vešla již dříve, když hned po zvolení Miloše Zemana prezidentem organizovala petici proti němu.

Celé znění příspěvků Moniky Elšíkové na jejím facebookovém profilu:

Vidím, že se Petr Štěpánek zase naváží do Marka Wollnera a už i do Nory Fridrichové a používá přitom dehonestační tvrzení, za která by se nestyděl kdejaký fízl.

Petr Štěpánek a jeho přátelé, ke kterým se odkazuje, to je dno společnosti. Nejspíš i je měl na mysli Masaryk, když mluvil o patologické sedlině. Nejlepší bude to nečíst, nesdílet a nezabývat se tím. Reportéři ČT a pořad 168 hodin patří léta k těm, kdo se nebojí jít do konfliktu s politiky, lháři a manipulátory. Samozřejmě tím leží mnoha lidem v žaludku. Kromě toho jsou trnem v oknu společenství neschopných, kteří by taky chtěli být na obrazovce a nechápou, že jim to ani přátelství se Zemanem nebo Klausem nezařídí. Ono vytvořit pořad, který má kontinuálně několik let vysokou úroveň, je poměrně těžké a málokdo ustojí permanentní tlak a stres. Noře Fridrichové včera zablokovali FB profil. Proti Marku Wollnerovi jede kampaň už delší dobu. Asi nastal čas k tomu zastat se veřejnoprávních médií.

----

Zdechovský si možná myslí, že může jako europoslanec říkat, co ho napadne. Nemůže. Dávám to právníkům a ti si s tím poradí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…