Protivládní peklo na internetu: Co předvádí tenhle ksindl...

13.06.2013 21:16

Stydím se za vládu ČR a chci její demisi. To už několik měsíců vytrvale hlásají účastníci stejnojmenné facebookové skupiny. Po čtvrtečních událostech, kdy vládu nepoložila ani policejní razie přímo v kancelářích premiérova sekretariátu, se znechuceně shodli, že tuto vládu asi vážně nepoloží nic.

Protivládní peklo na internetu: Co předvádí tenhle ksindl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Budoucnost českého důchodového systému vstoupil premiér Petr Nečas do druhého důchodového pilíře. Vzhledem ke svému věku volil prý konzervativnější variantu

První příspěvek se na facebookové stránce, která má více než 28 tisíc sympatizantů, objevil přibližně v patnáct hodin odpoledne. „Tak asi už všichni víte! Policie konečně začala jednat,“ radoval se jeho autor. Konečně se prý ukázalo, jak to je. „ODS a Nečas a jeho banda rozkradli ČR,“ volá příspěvek. 

Nyní prý musí nadejít čas zúčtování. „Všichni musí do kriminálu. Musí být okamžitá demise vlády,“ navrhuje Facebook. Pak se podivuje, že premiér Nečas ještě neodešel sám. „Na co Nečas čeká? Asi se posral, tak ho přebalují,“ rozčiluje se.

A co spící Karel?

V diskusi se objevily názory, že se zapomnělo na TOP 09 a její nejvyšší představitele. „Na spícího Karla zapomněli,“ protestuje jeden z nich. Další píše, že čeká, kdy zavřou ministra financí Miroslava Kalouska. To je podle přispěvatele největší zloděj, vedle kterého jsou všichni malé ryby.

Další příspěvek glosoval dopolední informaci, podle které premiér Petr Nečas zmizel. „Doufejme, že už plave v Orlíku a nenajde se,“ přál si jeden z komentářů. Další z diskutérů doufal, že premiér bude nalezen živý. „Dotáhnem' ho na Václavák, ať si do něj může každej kopnout,“ těšil se občan a své nadšení doplnil charakteristickým „smajlíkem“.

Poté se ale premiér objevil a v televizním vystoupení ujistil, že neodstoupí. To aktivisty protivládní facebookové stránky dost rozlítilo. „Něco neuvěřitelného, co předvádí tenhle ksindl,“ rozčílil se správce stránky, a za dvě hodiny na tento názor ulovil 136 souhlasných kliknutí.

Po celém dni, kdy se pád vlády jevil jako celkem pravděpodobná varianta, netajili členové skupiny své znechucení. „Ta vláda hajzlů nakonec nepadne,“ shrnul pregnantně jeden z nich. A tak otrávení protivládní aktivisté alespoň umístili na své stránky fotku billboardu, kde premiér Nečas sliboval, že korupci nebude tolerovat, a okomentovali jej jako „lež tisíciletí“.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…