Protizemanovský umělec: Jsem alkoholik. Je rozdíl mezi člověkem a hovadem

14.05.2013 8:21

Břetislav Rychlík je divadelní režisér, občanský aktivista, a jak se sám přiznává, též moravský alkoholik. Pro Lidové noviny nyní přispěl do debaty o indispozici prezidenta Miloše Zemana při odemykání korunovačních klenotů.

Protizemanovský umělec: Jsem alkoholik. Je rozdíl mezi člověkem a hovadem
Foto: hns
Popisek: Režisér Břetislav Rychlík

Sepsal pojednání o pálení slivovice, ve kterém se o prezidentovi přímo nemluví, je však v podtitulku doplněno vysvětlením, že se jedná o "několik poznámek k nebezpečné viróze nejen hlavy státu", přičemž právě viróza byla uvedena jako vysvětlení prezidentovy indispozice. Celý text, vydaný na komentářní straně LN, doplňuje fotografie Zemana s panákem.

Břetislav Rychlík je známým odpůrcem prezidenta Miloše Zemana a signatářem mnoha petic proti jeho politické aktivitě, již v roce 1999 podepsal výzvu Děkujeme, odejděte. Angažoval se též například v boji o Českou televizi v roce 2000. Před prezidentskými volbami byl jedním z nejvýraznějších propagátorů tzv. Tříkrálové výzvy, která chtěla na Hrad dostat Zemanova protivníka Karla Schwarzenberga. Po volbách patřil k umělcům, kteří nad vítězstvím Miloše Zemana projevovali znechucení v petici "Miloši Zemane, nejste a nikdy nebudete můj prezident".

Nyní se Rychlík rozepsal o fenoménu slivovice a pálení, který podle něj provází zejména moravskou část naší populace. „Moravský lid ale též ví, že je rozdíl mezi hovadem a člověkem. Hovado pozná, kdy má dost,“ poznamenává režisér. Závěrem pak posílá prezidentu Zemanovi nepřímý vzkaz: „Nad slivoviců sa ešče nikomu nepodarilo zvítězit. Akorát chlapom z Horňácka sa podarilo remizovať.“  


 

reklama

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…