Prouza a Evropské hodnoty! Nejdříve před nimi varoval Schneider, nyní i Zahradil. Dostal totiž pozvánku

08.02.2017 15:51

Do státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzy si rýpl ve svém příspěvku na sociální síti europoslanec Jan Zahradil (ODS). Na nebezpečné propojování vlády a think-tanku Evropské hodnoty pak upozornil bezpečnostní analytik Jan Schneider.

Prouza a Evropské hodnoty! Nejdříve před nimi varoval Schneider, nyní i Zahradil. Dostal totiž pozvánku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Impulsem k sepsání tohoto příspěvku byla pozvánka, kterou Zahradil obdržel od Tomáše Prouzy. Pozvánka se týkala včerejšího kulatého stolu o Turecku. Podle Zahradila se v pozvánce psalo následující: „Úvodní slovo kulatého stolu přednese státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Následně svůj podkladový dokument představí odborný garant setkání, kterým je think-tank Evropské hodnoty,“ napsal Zahradil. Poukázal v této souvislosti na to, že „pan Prouza se málem stal volebním manažerem ČSSD a jejím lídrem v Praze“, proto považuje tohle propojení za „jistě zajímavé“.

Bezpečnostní analytik Jan Schneider v článku pro ParlamentníListy.cz pak vyjádřil zneklidnění nad společným bezpečnostně-politickým projektem Úřadu vlády a think-tanku Evropské hodnoty, jímž je kulatý stůl Národního konventu o EU.

„Z toho, jak si premiér Sobotka pustil k tělu neziskovku think-tank Evropské hodnoty (ttEH) je vidět, že nemá vkus, ale zejména ne ponětí o bezpečnosti státu. A tak si nechává – podobně jako vláda po Únoru 1948 – radit od (ze zahraničí placených!) poradců (tedy činitelů neboli agentů). Co na to kontrarozvědka?“ ptá se Schneider.

Podle něj pak není překvapením, že ttEH coby „garant kulatého stolu Národního konventu“ si šije závěry těchto kulatých stolů na svou míru. „Aby se pak na plnění vyplývajících úkolů podílel měrou vrchovatou. Vždyť také v záznamu je expressis verbis formulace „Diskutujícími byla vyzdvižena spolupráce státu s neziskovými organizacemi a zároveň byl stát vybídnut, aby více spolupracoval také s privátním sektorem, který má možnost ve veřejném prostoru vystupovat asertivněji.“ (!!!) Myšleno – stát bude platit aktivisty, kteří budou tu špinavou práci odvádět za něj. Není toto už počátek skutečně zlého snu???“ ptá se Schneider.

V této souvislosti bude podle něj též zajímavé sledovat personální prostupnost mezi ttEH a Centrem proti terorismu a hybridním hrozbám (CTHH) na Ministerstvu vnitra. „To je zase úkol pro Národní bezpečnostní úřad!“ zdůraznil Schneider.

  • Celý text je ZDE

Celý text příspěvku Jana Zahradila na jeho facebookovém profilu:

V pozvánce od pana Prouzy na včerejší kulatý stůl o Turecku stojí toto: "Úvodní slovo kulatého stolu přednese státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Následně svůj podkladový dokument představí odborný garant setkání, kterým je think-tank Evropské hodnoty(!!!)." Vzhledem k tomu, že pan Prouza se málem stal volebním manažerem ČSSD a jejím lídrem v Praze, je tohle propojení jistě zajímavé.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…