Provokace ze strany dalajlámy a organizátorů, naštval se český senátor. A "nakopl" i Václava Moravce

18.10.2016 17:04

Ke včerejšímu vystoupení dalajlámy na Hradě i k uplynulým volbám v České republice se vyjádřil v pořadu DVTV.cz senátor a předseda Strany Práv Občanů Jan Veleba.

Provokace ze strany dalajlámy a organizátorů, naštval se český senátor. A "nakopl" i Václava Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„Řekl bych, že ze strany dalajlámy a organizátorů to byla provokace,“ řekl Veleba k vystoupení dalajlámy, jemuž Správa Pražského hradu neumožnila postavit pódium. „Zcela určitě to nebylo domluvené dopředu. Nepamatuji si, kdy se naposledy stavělo pódium pro jakého prezidenta, myslím si, že to byl americký prezident Barack Obama,“ sdělil. Prezident Miloš Zeman se podle něj nechce s dalajlámou sejít. „A já si myslím, že je to v pořádku. My jsme uznali politiku jednotné Číny a tyto návštěvy tuto politiku rozvolňují,“ myslí si. 

„Uspěli jsme,“ vyjádřil se následně Veleba ke krajským volbám, v nichž strana kandidovala společně se stranou Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamury. „Já sám jsem kandidoval na Vysočině, kterou jsem projel na traktoru. A nebylo to jen o migraci, jsou i krajská témata. Chtěl jsem mluvit in natura s lidmi,“ řekl.

Jeho strana podle Veleby bude vládnout v jednom kraji, dohoda ale ještě není podepsaná. „Média o tom nevědí,“ sdělil tajemně Veleba.

  • Video najdete ZDE

Zda SPO půjde s SPD i do parlamentních voleb, se bude teprve rozhodovat. „Přemýšlíme o tom. Pokud by to byla koalice, je třeba deset procent, což si myslím, že by to byl risk. Budeme zkrátka a dobře debatovat o tom, jak do těch voleb půjdeme,“ sdělil. O spojení v jednu stranu se prý zatím neuvažuje. V programu bude zcela jistě zastoupena i problematika migrace. 

Programy obou stran jsou výrazně podobné. „Ta koalice byla normální. Tomio Okamura v mých očích je moderní politik amerického střihu,“ zmínil. „A já jsem typ jiný – jsem zemědělec, jsem starší. Ale názory máme velmi podobné,“ dodal.

Veleba se následně rozohnil nad tím, že po senátních a krajských volbách nedostal v České televizi ani vteřinu času. „Je v tom záměr,“ tvrdí Veleba. Podle něj jde o snahu o vygumování jeho jména ze strany moderátora Václava Moravce.

Závěrem se Veleba vyjádřil k migrační krizi. „Evropa havarovala. Evropě hrozí velký průšvih a islamizace. A je jen otázka času, kdy, pokud se nezavřou hranice,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…