Provozovatel Opencard hrozil Krnáčové z rádia: Zastavením karty si nepomůžete, stejně z vás budeme vymáhat stamiliony

11.02.2015 19:03

Šéf společnosti EMS Petr Stránský ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls představil svůj pohled na kauzu Opencard. Jeho názor je důležitý proto, že právě jeho firma systém červených karet pro Prahu provozuje. Pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO) na dálku varoval, že přestupem na papírové kupóny se problémů s Opencard nezbaví.

Provozovatel Opencard hrozil Krnáčové z rádia: Zastavením karty si nepomůžete, stejně z vás budeme vymáhat stamiliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Používání Opencard je trestné. Přijďte se udat! Reakce na obvinění současné rady Prahy, nikoli té minulé s Pavlem Bémem

Konkrétně půjde o 170 milionů problémů, to je totiž v korunách částka, kterou společnost hodlá na Praze vymoct. A přitom, kdyby politici přijali příslušné rozhodnutí, Pražané by mohli být na Opencard pyšní.

"Z mého pohledu je situace bohužel stále nepřehledná, protože žádný problém spojený s Opencard prozatím nebyl vyřešen, ale výsledek je zatím nijaký. Z našeho pohledu je nejschůdnější dohoda o transformace, ale město Praha se může rozhodnout Opencard zrušit, nicméně zůstává povinnost vypořádat s námi dluhy - 170 milionů,“ podotkl Stránský.

Možnou cestou by byl i odkud práv k Opencard, ale o tom se zatím ani nejedná, podle Stránského bohužel. Pokud se znovu zavedou papírové jízdenky, tak město i tak bude platit za Opencard dál. "Nezapomeneme na naše dluhy, oněch 170 milionů,“ zopakoval ředitel EMS. Osobně vidí jako největší problém Opencard určitý politicko-mediální nános. Podstatnější podle jeho názoru je to, zda je karta využívána a jaký je její ekonomický přínos.

Firma podobné projekty rozvíjí v Mexiku či na Filipínách, ale tam není třeba potýkat se s oním politicko-mediálním nánosem. A kdyby si Praha ponechala Opencard, mohla by na ni být pyšná. Jde totiž o kartu, kterou by bylo možné využívat jako identifikační kartu, kartu k provedení plateb a podobně, otázkou ale je, co udělají politici, se kterými společnost EMS jedná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…