Průlomový rozsudek: Soudce odsoudil kompletní zastupitelstvo a udělalo se mu zle

16.12.2013 20:55

Dnes již bývalí zastupitelé obce Hladné Životice na severní Moravě dnes slyšeli v Česku dosud nebývalý rozsudek. Ačkoli dosud nebyl členům zastupitelstva zatím vyměřen trest, již slyšeli, že jsou vinni, protože prodávali obecní pozemky výrazně pod cenou a to např. svým známým. Zprávu přináší server Novinky.cz.

Průlomový rozsudek: Soudce odsoudil kompletní zastupitelstvo a udělalo se mu zle
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Soud se ztotožnil s obžalobou, podle které zastupitelstvo ve volebním období 2006 a 2010 prodalo stavební pozemky za extrémně nízké ceny, případně rozhodlo o jejich darování. Kdo měl štěstí, anebo patřil k rodinným příslušníkům či známým některých zastupitelů, mohl si tehdy stavební pozemek koupit za cenu pět korun za metr čtvereční,“ píše server.

Obžalovaní si ale nevyslechli výši trestů, soudci se totiž udělalo špatně, takže poslední slovo u tohoto tribunálu padne až 28. ledna. Stojí za pozornost, že některé z pozemků získaly např. dcery někdejšího starosty Jaroslava Petržely. Ten měl proti zákonu postupovat podle žaloby v řadě dalších věcí. Měl se dopustit pojistného podvodu a měl vyplácet neoprávněné odměny z obecní pokladny. Nelze přitom vyloučit, že spor skončí až u Nejvyššího soudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…