Průser! Drsný střet Topolánka a Horáčka. Pěstí si nedali, ale umělkyně z toho vyšla jako slepice

20.12.2017 12:19

V duelu Seznamu Zprávy bez moderátora se tentokrát utkali prezidentští kandidáti Mirek Topolánek a Michal Horáček. A Topolánek svého soka rozhodně nešetřil, například jej napomenul, že prezidentská volba rozhodně není konkurz na muzikál.

Průser! Drsný střet Topolánka a Horáčka. Pěstí si nedali, ale umělkyně z toho vyšla jako slepice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

Na přetřes přišel mimo jiné také soudní proces s Markem Dalíkem. V té chvíli Horáček Topolánka osočil, že sice o sobě říká, že je rovný chlap, ale podle něj je rovný asi jako silnice v Habeši. Kromě Dalíka pak v této souvislosti poukázal také na vládní angažmá Heleny Třeštíkové, kdy jí měl přislíbit, že si může vybrat svého náměstka, následně se pak stal opak. 

Video najdete ZDE.

Anketa

Bude Andrej Babiš dobrý premiér?

81%
19%
hlasovalo: 16993 lidí

Topolánek se však hájil. „Nepochybně jsem rovný a čestný chlap. A to vám řekne každý, kdo se mnou pracoval,“ podotkl Topolánek. „Možná jsem jen příliš valašsky přímočarý, a to vám řekne každý, s kým jsem pracoval,“ dodal. K Heleně Třeštíkové pak uvedl pouze to, že ona netušila, o čem je vládnutí. „Její odchod mě mrzel,“ řekl Topolánek, který mimo jiné i uvedl, že režisérka se zhroutila. Horáčka pak nařkl z toho, že také netuší, o čem je prezidentská funkce. 
 
„A k Markovi Dalíkovi... Nebyl to úplně korektní proces. Kdyby vám zavřeli kamaráda, tak nevím, co byste dělal. Chci říct, že velmi často vy i vaši kolegové využíváte něco z novin. Já jsem pod tímto tlakem 15 let... Kdo není schopen být pod tímto tlakem – na vás žádný nepřišel,“ začal Topolánek. Horáček však kontroval: „Já jsem pod tlakem 30 let. Nesu ho dobře.“
 
Topolánek se následně Horáčka zeptal na jeho nezávislost a financování kampaně z hazardu. „Ty peníze máte z toho, že ti lidé je prohráli, nedali vám je dobrovolně,“ zmínil Topolánek. „Pro prezidenta přímo voleného občany je důležité, aby nebyl navázaný na byznysmeny,“ míní Horáček, jenž si je jist, že porazí v prezidentských volbách Miloše Zemana. Topolánek jej však následně napomenul za emoce. 
 
„Jsem z politiky osm let,“ začal pak Topolánek. „Díky bohu,“ zareagoval Horáček a poukázal na drtivé množství zbrojních zakázek, jež proběhlo bez výběrového řízení. „To se pletete,“ zareagoval Topolánek. „Vy se mýlíte, pane Horáčku,“ dodal. 
 
Řeč pak přišla i na Evropskou unii. „Je zásadní, abychom zůstali v Evropské unii. Jsem český vlastenec. Otázka tvrdého jádra je otázka politická, nikoliv odborná. Jsem rozhodně pro to, abychom pracovali spíš nikoliv v tom parlamentu, ale v té Radě. Určitě se to dá odpracovat. Jsem zásadním odpůrcem kvót, ta myšlenka je opravdu hloupá,“ podotkl rozčílený Horáček, jenž podle svých slov odmítá tvrdé jádro. 
 
„Nemáme alternativu k členství v Evropské unii, na druhou stranu vidíme, že se Evropská unie hrne někam, kam nechceme,“ poznamenal Topolánek, s jehož slovy Horáček souhlasil. 
 
Své pak Topolánek sdělil i k zákonu o solárech. "Plamínek hořel už za vaší vlády, za pana Fischera to byl požár," podotkl Horáček. Topolánek se však bránil, že zákon byl schvalován v době, kdy nebyl v parlamentu. Celý skandál pak Topolánek nazval průserem, s nímž Jan Fischer nic neudělal.
 
Závěrem se pak Topolánek vyjádřil k návrhu Horáčka ohledně odpuštění penále. „Vybízíte lidi k tomu, víceméně, že to zařídíte, vybízíte je k neplacení penále z dluhů. Korumpujete voliče dopředu,“ rozlítil se Topolánek. Horáček se však bránil tím, že je na tuto akci hrdý, neboť mu vadí neúměrné narůstání penále. 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…